Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Fiat Tipo Cross: Με σύγχρονες τεχνολογίες (video)

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Fiat Tipo Cross: Με σύγχρονες τεχνολογίες (video)

ΝΕΑ

Νέο Fiat Tipo Cross: Με σύγχρονες τεχνολογίες (video)

ΝΕΑ

H crossover εκδοχή του Tipo είναι διαθέσιμη στη χώρα μας, διακρινόμενη για τις off-road δυνατότητές της, αλλά και τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο της.

Advertisement
Advertisement

Την εμπορική του πορεία στη χώρα μας έχει εκκινήσει η ολοκαίνουρια, crossover εκδοχή του Fiat Tipo, με την κωδική ονομασία “Tipo Cross”.

Το μοντέλο μπορεί και περιηγείται και εκτός ασφάλτου χάρη στην ενισχυμένη απόστασή του από το έδαφος (+40 χλστ.), αλλά και τη «θωράκισή» ελέω κάποιων προστατευτικών εξαρτημάτων, τα οποία ενισχύουν και το στιλ του. Σύμμαχος του οδηγού, ακόμα, συνιστά και η υψηλότερη θέση οδήγησης που του χαρίζει καλύτερη ορατότητα. Στα προσόντα του μοντέλου, επίσης, συμπεριλαμβάνεται και χώρος αποσκευών που αποτυπώνεται σε 440 λτ.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την γκάμα κινητήρων, αυτή απαρτίζεται από σύνολα βενζίνης και ντίζελ προδιαγραφών Euro6d-Final. Στη βάση συναντάται ένας 1.000αρης τούρμπο βενζινοκινητήρας FireFly, ο οποίος αποδίδει 100 ps και 190 Nm ροπής. Στο πεδίο των ντίζελ υπάρχει ένας 1.6000αρης τύπου MTJ των 130 ίππων και 320 Nm ροπής, όπως και ένας 1.3 MTJ με 96 ps και 200 Nm ροπής (4,4 λτ./100 χλμ). Όλες οι κινητήριες εκδόσεις του Fiat Tipo Cross απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Ο off-road χαρακτήρας, η πρακτικότητα και η αποδοτικότητα των κινητήρων, ωστόσο, δεν αποτελούν τα μοναδικά «όπλα» του Tipo Cross. Διότι ενσωματώνει και έναν υπερσύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Advertisement

Το Tipo Cross είναι το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας που εφοδιάζεται με το σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να φορτίσει το κινητό του, χωρίς να μπλέκει με καλώδια. Ασύρματη είναι και η σύνδεση στην υπηρεσία Apple CarPlay, ενώ το ψηφιακό πακέτο ενισχύει και ο ευκρινής πίνακας οργάνων 7 ιντσών πίσω από το τιμόνι.

Σημειώνεται πως ο οδηγός μπορεί και εισέρχεται στο όχημα χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιο κλειδί (Keyless entry).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
To Fiat Panda CNG χωρίς τέλη κυκλοφορίας (+τιμή)
Το νέο Fiat Fiorino σε χειμερινές δοκιμές
Δοκιμή: Fiat 500e cabrio (42 kWh)

 

Advertisement