Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από την Kia

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από την Kia

ΝΕΑ

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από την Kia

ΝΕΑ

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ακολουθεί τον δρόμο του πλήρους εξηλεκτρισμού, σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με τις νέες αυτοκινητικές εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Διευρύνεται συνεχώς η λίστα με τους κατασκευαστές που ανακοινώνουν μεγαλόπνοα σχέδια για τη θανάτωση των θερμικών μοτέρ και την πλήρη παράδοσή τους στην ηλεκτροκίνηση.

Μετά, λοιπόν, την Hyundai που εξήγγειλε τον τερματισμό πώλησης αυτοκινήτων diesel και βενζίνης στην Ευρώπη έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, σειρά παίρνει η αδελφική Kia.

Η εταιρεία θα απαγκιστρωθεί πλήρως από την πώληση μοντέλων με θερμικό μοτέρ έως το 2035, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα στο περιθώριο της ψηφιακής εκδήλωσης με πρωταγωνίστρια την πρωτότυπη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV EV9.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (2035) θα αφορά τη Γηραιά Ήπειρο, δίνοντας ταυτόχρονα μια προθεσμία 5 ετών (2040) σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα «ηλεκτρική αυτοκινητική πραγματικότητα».

Επιπροσθέτως, οι διοικούντες της υποστήριξαν ότι για το 2045 προσβλέπουν σε ανθρακική ουδετερότητα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement

Από το 2040 οι εγχώριες παραγωγικές μονάδες της θα βασίζονται αποκλειστικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με τα εκτός συνόρων εργοστάσιά της να στρέφονται πλήρως στην «πράσινη» ενέργεια από το 2030. Η ενεργειακή μετάβαση έχει ήδη ξεκινήσει, με το εργοστάσιό της στη Σλοβακία να έχει στραφεί εξολοκλήρου στις ΑΠΕ.

Οι Kia και Hyundai δεν είναι οι μοναδικές μάρκες που σύντομα θα παραδώσουν… τα κλειδιά τους στα ηλεκτρικά, με πολλές, μάλιστα, να επιδεικνύουν μεγαλύτερη βιασύνη.

Advertisement

Οι Alpine και Abarth θα έχουν μόνο ηλεκτρικές προτάσεις από το 2024, για να ακολουθήσουν οι Jaguar και Lancia το 2025 και 2026 αντίστοιχα. Το 2027 το κατώφλι του ηλεκτρισμού θα περάσει η Alfa Romeo, για να πάρει σειρά η Opel (2028).

Η μεγαλύτερη ηλεκτρική επίθεση θα πυροδοτηθεί το 2030, με τις Bentley, Cupra, Fiat, Ford, Mini, Mercedes, Rolls-Royce και Volvo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Fiat Tipo Cross 1.0 Τ vs Kia XCeed 1.6D Auto
Πωλήσεις- ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη
Μερική αποκάλυψη για το Kia EV9