Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μερική αποκάλυψη για το Kia EV9

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μερική αποκάλυψη για το Kia EV9

ΝΕΑ

Μερική αποκάλυψη για το Kia EV9

ΝΕΑ

Λίγο πριν την έναρξη της Έκθεση Αυτοκινήτου στο LA, η Kia μας προσφέρει μια πρώτη γεύση για την πρωτότυπη εκδοχή της επικείμενης ηλεκτρικής ναυαρχίδα της.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση των πρώτων επίσημων ψηφιακών σκίτσων με πρωταγωνίστρια την πρωτότυπη εκδοχή του ολοκαίνουριου 7θέσιου EV9 προχώρησε η Kia, στο πλαίσιο ενός ψηφιακού event.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 17 Νοεμβρίου στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα της εταιρείας για την υλοποίηση του οράματός της περί παροχής βιώσιμων υπηρεσιών κινητικότητας.

Όπως αναφέρουν οι Νοτιοκορεάτες, το Kia EV9 Concept εστιάζει στο τρίπτυχο «progressive σχεδίαση, τεχνολογίες τελευταίας γενιάς και προηγμένους αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες».

Advertisement
Advertisement

Στο μπροστινό μέρος, σήμα κατατεθέν του μεγάλου SUV είναι τα ριζοσπαστικά LED φώτα σε σχήμα “L” που αγκαλιάζουν κάποια σώματα σε pixel μοτίβο. Στο προφίλ εδρεύουν μεγάλες ζάντες και φουσκωμένα φτερά που προσδίδουν στο EV9 Concept έναν επιβλητικό χαρακτήρα. Για το τελευταίο φροντίζουν και τα πίσω φώτα σε σχήμα ανεστραμμένου “Y”, όπως και η διακριτική αεροτομή.

Στο εσωτερικό έχει υιοθετηθεί μια μίνιμαλ φιλοσοφία με μεγαλύτερο highlight την ενιαία μακρόστενη οθόνη που εκτελεί χρέη ψηφιακού πίνακα οργάνων και συστήματος πολυμέσων.

Advertisement

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης συγκεντρώνει το σχήμα του τιμονιού που είναι γυμνό από διακόπτες, όπως και η υπερυψωμένη βάση της κεντρικής κονσόλας. Ακόμα, τα υλικά θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της Kia για οικοδόμηση ενός «πράσινου» πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, θα φέρει δυνατότητα φόρτισης 800 V και συμβατότητα με φορτιστή ισχύος 350 kW για τον «ανεφοδιασμό» της μπαταρίας από το 10 στο 80% σε περίπου 20 λεπτά.

Advertisement

Θα επιτρέπεται και η λειτουργία V2L (Vehicle-2-Load), ήτοι τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών, με το αυτοκίνητο να παίζει τον ρόλο του power bank.

Προσώρας οι πληροφορίες για το Kia EV9 είναι ελάχιστες, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε, τέλος, η Kia από το 2035 θα σταματήσει τις πωλήσεις συμβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, και με ορίζοντα το 2045 προσβλέπει στην επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia EV6: Γερμανικό Premium Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022
Πωλήσεις- ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη
H Ηyundai και η Kia μελετούν μπαταρίες για +50% αυτονομία