Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mobility 2023: Η νέα BMW iX1 τα… σπάει με την ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2023: Η νέα BMW iX1 τα… σπάει με την ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ

ΝΕΑ

Mobility 2023: Η νέα BMW iX1 τα… σπάει με την ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ

ΝΕΑ

Η BMW εκπροσωπείται στη Mobility 2023 με την ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε. και το πιο πρόσφατο μοντέλο της, την καινούργια iX1 η οποία κάνει προσιτότερη την ηλεκτροκίνηση στα πολυτελή SUV.

Advertisement
Advertisement

Tο λευκό χρώμα της ξεχωρίζει στον προαύλιο χώρο του Golden Hall, τραβώντας το βλέμμα από μακριά. Η ξεχωριστή σιλουέτα της σε κάνει να αναγνωρίζεις αμέσως ότι πρόκειται για μία BMW.

Όταν πλησιάζεις, επιβεβαιώνεσαι. Η καινούργια iX1 είναι αυτή που σε προσέλκυσε κοντά της σαν άλλη μυθολογική Σειρήνα, στο πλαίσιο της Mobility 2023.

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW είναι η αντίστοιχη εκδοχή της καινούργιας γενιάς της X1, του δημοφιλούς πολυτελούς SUV (ή SAV, όπως θέλει η γερμανική εταιρεία).

Advertisement
Advertisement

Η BMW έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία και σε αυτόν τον τομέα (ας μη ξεχνάμε ότι παρουσίασε το πρωτοποριακό i3 πριν από μία δεκαετία). Η iX1, συνεπώς, επωφελείται από ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει  εταιρεία.

Έτσι, είναι πιο επίκαιρη και ποιοτικότερη από πριν, ενώ η σχεδίασή της προσαρμόστηκε στα αισθητικά δεδομένα που ακολουθεί η γερμανική εταιρεία τα τελευταία χρόνια για τα μοντέλα της.

Advertisement

Πλέον, η iX1 διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά τόσο με τους ηλεκτροκινητήρες της όσο και με τη μέγιστη ισχύ της: Την iX1 eDrive20 και την iX1 xDrive30, αντίστοιχα.

Advertisement

H πρώτη, έχει συσσωρευτές ενεργειακής χωρητικότητας 64,7 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και μέγιστη ροπή 247 Nm.

Στη δεύτερη, οι μπαταρίες της έχουν την ίδια ενεργειακή χωρητικότητα, όμως το αυτοκίνητο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας στην iX1 να είναι τετρακίνητη.

Advertisement

Ο καθένας από αυτούς έχει μέγιστη ισχύ 190 ίππους και μέγιστη ροπή 247 Nm. Η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση είναι 313 ίπποι και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή φτάνει τα 494 Nm.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτες είναι οι νέες BMW X1 και iX1
Συγκριτική δοκιμή: BMW iX1 vs Tesla Model Υ vs Mercedes EQB
Συγκριτική δοκιμή: BMW iX1 xDrive30 vs Mercedes EQA 250+