Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη νέα μάσκα της BMW που «ανασαίνει»! (+video)

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη νέα μάσκα της BMW που «ανασαίνει»! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη νέα μάσκα της BMW που «ανασαίνει»! (+video)

ΝΕΑ

Μία πρώτη γεύση από το επερχόμενο πρωτότυπο Vision Neue Klasse Concept μας δίνει η BMW αποκαλύπτοντας τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα.

Advertisement
Advertisement

Η BMW θα δώσει μια πρόγευση της μελλοντικής της πορείας στις 2 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας το Vision Neue Klasse concept.

Πρόκειται για μια ηλεκτρική πλατφόρμα που θα στηρίξει την επερχόμενη γκάμα αυτοκινήτων της μάρκας και ένα νέο teaser δείχνει λίγο από αυτό που πρέπει να περιμένουμε να δούμε.

Το σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει ένα τμήμα του εμπρός μέρους και την κλασική μάσκα με τα «νεφρά» της BMW που εκτείνεται έξω από το πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα στο νέο Vision Neue Klasse concept είναι πλέον μαύρη και διαθέτει μοναδικό φωτισμό που μιμείται την αναπνοή.

Οι σειρές των φώτων, οι οποίες μειώνονται σε μέγεθος όσο πιο ψηλά βρίσκονται στη μάσκα, φωτίζονται από κάτω κατά την “εισπνοή” και σβήνουν από πάνω κατά την “εκπνοή”. Κάτι που ταιριάζει με το σχόλιο της BMW “Inhale innovation, exhale transformation” («εισπνοή καινοτομίας, εκπνοή μετασχηματισμού») στην ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η BMW σχεδιάζει να λανσάρει έξι νέα μοντέλα στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων Neue Klasse. Πρώτα θα δούμε την πλατφόρμα να υποστηρίζει ένα σεντάν πριν έρθει ένα compact SUV.

Advertisement

Η πλατφόρμα θα είναι ικανή να προσφέρει οχήματα μεταξύ 270 και 1.300+ ίππων με πακέτα μπαταριών που θα κυμαίνονται σε μέγεθος από 75 έως 150 kWh.

Τα οχήματα Neue Klasse θα διαθέτουν την τεχνολογία μπαταριών Gen 6 της εταιρείας, η οποία υπόσχεται μείωση του κόστους παραγωγής κατά 50%, ενώ θα υπάρξει βελτίωση της αυτονομίας κατά 30%.

Advertisement

Η παραγωγή της Neue Klasse θα ξεκινήσει το 2025 στην Ουγγαρία, πριν επεκταθεί στις άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κίνα, τη Γερμανία και το Μεξικό το 2026 και το 2027.

Το concept θα είναι ένα από τα πολλά οχήματα που θα αποκαλύψει το BMW Group στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο της Γερμανίας.

Θα δούμε την plug-in υβριδική έκδοση της νέας Σειράς 5 να κάνει την εμφάνισή της, ενώ η Mini θα παρουσιάσει τα αμιγώς ηλεκτρικά Cooper και Countryman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW X5;
H νέα BMW M5 θα μπορούσε να είναι έτσι
Πόσο γρήγορη είναι η νέα BMW M2; (+ Video)