Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μειώθηκε η εμπλοκή της Dongfeng στον όμιλο Stellantis

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μειώθηκε η εμπλοκή της Dongfeng στον όμιλο Stellantis

ΝΕΑ

Μειώθηκε η εμπλοκή της Dongfeng στον όμιλο Stellantis

ΝΕΑ

Ο Κινέζος κατασκευαστής ανακοίνωσε πως πούλησε ένα μέρος του χαρτοφυλακίου μετοχών του, αντί 600 εκ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Στην πώληση ενός μέρους του χαρτοφυλακίου μετοχών της προχώρησε η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Dongfeng Motor. Οι μετοχές μεταβιβάστηκαν στη Stellantis, αντί 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Λίγο πριν το σχηματισμό του ομίλου Stellantis, ο πρώην επενδυτής της PSA, η Dongfeng Motor έπρεπε να πουλήσει περίπου 36 εκ. μετοχές στον νεότευκτο όμιλο μέχρι το 2022. Πριν λίγες μέρες, Κινέζος κατασκευαστής επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της μεταβίβασης 36,1 εκ. μετοχών, με τιμή 16,65 ευρώ η καθεμία. Η εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ Θα συνεχίζει να κατέχει μερίδιο ύψους 4,5%.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη πώληση μετοχών θα επιστρέψει την Peugeot να αυξήσει το μερίδιό της στη Stellantis κατά 1,5%, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε αν η γαλλική εταιρεία κάνει χρήση του δικαιώματός της.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη φορά που η Dongfeng αγόρασε μετοχές της PSA ήταν το 2014, ως μέρος αύξησης κεφαλαίου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποφευχθεί η χρεοκοπία του ομίλου.

Η Dongfeng αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο της Stellantis στην Κίνα, με τις πωλήσεις της κοινοπραξίας στην ασιατική χώρα, το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2021 να φτάνουν σχεδόν τις 50.000 μονάδες.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι η Stellantis δημιουργήθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους από τη συγχώνευση των Fiat Chrysler Automobiles και Groupe PSA.

Πριν λίγες εβδομάδες, μάλιστα, ο νεοπαγής όμιλος ανέλυσε το στρατηγικό του πλάνο που αφορά την ηλεκτροκίνηση, εστιάζοντας στη δημιουργία κοινών πλατφορμών και προηγμένων μπαταριών για όλες τις μάρκες του ομίλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Αναδιάρθρωση δικτύου στην Ευρώπη
Stellantis: Παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών στο Ellesmere Port
Stellantis και Suzuki: Διογκώνονται τα προβλήματα από την έλλειψη ημιαγωγών