Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Stellantis: Παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών στο Ellesmere Port

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Stellantis: Παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών στο Ellesmere Port

Mobility

Stellantis: Παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών στο Ellesmere Port

Mobility

Η Stellantis ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το εργοστάσιό της στο Ellesmere Port του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα είναι πλέον αφιερωμένο στην παραγωγή του Opel Astra.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο θα χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεων των Opel Combo, Peugeot Partner και Citroen Berlingo.

Στο Ellesmere θα είναι το πρώτο εργοστάσιο στο δίκτυο παραγωγής της Stellantis που θα είναι αφιερωμένο στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή είναι μια απόφαση που έσωσε τη μοίρα του εργοστασίου, το οποίο ήταν σε κίνδυνο από τότε που η αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να μετεγκαταστήσει την παραγωγή του νέου Astra Tourer στο Russelsheim, στην έδρα της Opel της Γερμανίας. Το εργοστάσιο θα παράγει αρχικά 50.000 μονάδες ετησίως σε σύστημα διπλής βάρδιας, με τις ηλεκτρικές μονάδες να πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εξάγονται και στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η Stellantis έχει σχεδιάσει να κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις της τις μπαταρίες που χρειάζεται για τα αυτοκίνητά της, κάτι που αναμένεται να συμβεί από το 2023, ενώ μέχρι τότε, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τους εξωτερικούς προμηθευτές.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis σχεδιάζει να διατηρήσει και τις 1.000 θέσεις εργασίας που βρίσκονται σήμερα στο εργοστάσιο του Ellesmere, κάτι που σημαίνει προφανώς πολλά για την τοπική κοινωνία. Η εταιρεία παράγει ήδη εμπορικά φορτηγά στο εργοστάσιό της στο Luton αλλά ανακοίνωσε τον Μάιο ότι εκείνο το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να λειτουργεί και με τρίτη βάρδια για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των Opel Vivaro, Citroen Jumpy και Peugeot Expert. Τα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν αύξηση στις πωλήσεις φορτηγών στην Ευρώπη, κάτι που δικαιολογείται από την κάθετη αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου και την ανάλογη αύξηση του κύκλου εργασιών των εταιρειών ταχυδιανομής. Η Stellantis λέγεται πως θα επενδύσει 138 εκατομμύρια δολάρια για την ανανέωση του εργοστασίου στο Ellesmere, για να είναι έτοιμο για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κάτι που αναμένεται να συμβεί στα τέλη του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Stellantis “ψάχνεται” για εργοστάσιο μπαταριών στην Ιταλία
Stellantis: Αναδιάρθρωση δικτύου στην Ευρώπη
Νέο Οpel Astra: Καταφτάνει

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement