Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Stellantis και Suzuki: Διογκώνονται τα προβλήματα από την έλλειψη ημιαγωγών

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Stellantis και Suzuki: Διογκώνονται τα προβλήματα από την έλλειψη ημιαγωγών

ΝΕΑ

Stellantis και Suzuki: Διογκώνονται τα προβλήματα από την έλλειψη ημιαγωγών

ΝΕΑ

Η παραγωγή μοντέλων των Jeep και Fiat στο ιταλικό εργοστάσιο του Melfi, θα παραμείνει σε στάση για μια ακόμα εβδομάδα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών που συνεχίζει και αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, ενώ την ίδια στιγμή η Suzuki προβλέπει διάρκεια πάνω από ένα έτος για το πρόβλημα που περιορίζει σημαντικά και τη δική της παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis θα παρατείνει κατά μία εβδομάδα, έως τις 13 Σεπτεμβρίου, την προγραμματισμένη διακοπή παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Melfi στη νότια Ιταλία.

Το «πάγωμα» της παραγωγής στο Melfi, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία, έρχεται αφού η Stellantis δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρατείνει τις διακοπές παραγωγής σε πολλά εργοστάσια στην Ευρώπη λόγω έλλειψης ημιαγωγών. Θυμίζουμε πως στο εργοστάσιο της Stellantis στο Melfi, παράγονται τα Jeep Renegade and Compass, καθώς και το Fiat 500X.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή στο Melfi έχει σταματήσει από τα μέσα Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου δύο εβδομάδων καλοκαιρινών διακοπών. Η Stellantis επανέλαβε με ανακοίνωσή της ότι η έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζει ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. «Από την αρχή της κρίσης του COVID, προσαρμόζουμε τη δραστηριότητα των εργοστασίων μας καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς αυτοκινήτων και λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε επί του θέματος η Stellantis.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Suzuki που αναφέρει πως τον επόμενο μήνα η παραγωγή θα είναι μειωμένη κατά 40%. Μάλιστα, οι δυσοίωνες προβλέψεις από τη Suzuki, κάνουν λόγο για μια κατάσταση που θα διαρκέσει για περισσότερο από ένα χρόνο ακόμα. Αξίζει να σημειώσουμε το ότι η προηγούμενη πρόβλεψη της Suzuki, έκανε λόγο για λήξη του προβλήματος έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Η Maruti Suzuki που είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, περιμένει σημαντική μείωση της παραγωγής της από τον επόμενο μήνα καθώς η έλλειψη ημιαγωγών φτάνει ως πρόβλημα στους πελάτες λιανικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Fiat Panda Cross βάζει δύσκολα στο Tesla Model X (+video)
Διακοπές με το Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 48V 2WD
Το Jeep Commander είναι το επταθέσιο Compass (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement