Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μηνύσεις στην Tesla για τα σέρβις της

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μηνύσεις στην Tesla για τα σέρβις της

ΝΕΑ

Μηνύσεις στην Tesla για τα σέρβις της

ΝΕΑ

Μετά από τα παράπονα για την ποιότητα και τα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων της, η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη και με αγωγές για την κατάσταση που επικρατεί στα συνεργεία της.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο λειτουργίας της Tesla μπορεί να έχει αποδειχθεί επιτυχημένο και άκρως επικερδές για τους μετόχους της εταιρίας, όμως τα παράπονα των πελατών είναι πολλά και σημαντικά.

Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την χαμηλή ποιότητα των αυτοκινήτων της αλλά και την λειτουργία των ηλεκτρονικών τους, ιδίως του συστήματος Autopilot.

Τώρα όμως αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο κάτι που απασχολεί όλο και περισσότερους, ιδίως τώρα που τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν πληθύνει και έχουν μεγαλώσει σε ηλικία.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα αυτό αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα σημεία των σέρβις της εταιρίας. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της εταιρίας έχουν σημαντικά παράπονα, και πλέον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις ΗΠΑ και οι πρώτες μηνύσεις για θέματα που άπτονται των after sales υπηρεσιών της Tesla.

Μία τέτοια αγωγή έγινε πριν λίγες ημέρες στην Καλιφόρνια, από την ιδιοκτήτρια ενός Tesla Model S.

Στην αγωγή αυτή, ο ιδιοκτήτης κατηγορεί την εταιρία ότι χρεώνει υπερβολικές τιμές για τα ανταλλακτικά. Ενώ παράλληλα υπάρχουν μεγάλοι χρόνοι αναμονής λόγω του μονοπωλίου που έχει η εταιρία στα ανταλλακτικά και τις εργασίες που εκτελούνται πάνω στα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από παραδοσιακούς κατασκευαστές έχουν την επιλογή να κάνουν σέρβις του αυτοκινήτου τους σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Κάτι που για τους ιδιοκτήτες της Tesla είναι αδύνατο.

Όπως σημειώνεται στην αγωγή, οι ιδιοκτήτες άλλων οχημάτων έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν τα αυτοκίνητά τους όπου επιθυμούν, ακόμα και στο δικό τους γκαράζ, χρησιμοποιώντας ακόμα και μη γνήσια ανταλλακτικά. Στην Tesla είναι υποχρεωμένοι να χρυσοπληρώσουν τις υπηρεσίες της ίδιας της εταιρίας.

Advertisement

Οι ιδιοκτήτες των Tesla πρέπει να απευθυνθούν υποχρεωτικά στο δίκτυο της εταιρίας. Και η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Tesla χρησιμοποιεί την δύναμή της στην αγορα για να περιορίσει τις φωνές για ελεύθερη επιλογή σημείων συντήρησης, κάτι που πάει κόντρα στους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Η Tesla ανακοίνωσε πέρσι έσοδα 6,009 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η εξυπηρέτηση πελατών είναι εδώ και καιρό σημείο τριβής με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Μάλιστα έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου ιδιοκτήτες χρειάστηκε να περιμένουν εβδομάδες για ένα ραντεβού για αυτοκίνητα στα οποία υπήρχε σύμφωνα με την εταιρία έλλειψη ανταλλακτικών.

Παρά τις υποσχέσεις για βελτίωση των υπηρεσιών της Tesla στη Βόρεια Αμερική, υπήρξαν αναφορές για πολύ χαμηλού επιπέδου συμπεριφορές, ακόμα και παρουσία ανεκπαίδευτων τεχνικών στα επίσημα συνεργεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φέρε πίσω το Tesla, είναι δικό μου! (+video)
Πως θα μειώσει η Tesla το κόστος παραγωγής;
H Tesla στριμώχνει τους Γερμανούς ανταγωνιστές