Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα μειώσει η Tesla το κόστος παραγωγής;

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα μειώσει η Tesla το κόστος παραγωγής;

ΝΕΑ

Πως θα μειώσει η Tesla το κόστος παραγωγής;

ΝΕΑ

Η Tesla, παρουσίασε το επιχειρηματικό σχέδιό της στους επενδυτές στο οποίο αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 50%.

Advertisement
Advertisement

Η «Ημέρα Επενδυτών» για την Tesla εξελίχθηκε κυρίως στην αναφορά τής διαδικασίας για το πώς η εταιρεία κα γίνει πιο επικερδής από τη μείωση του κόστους, παρά στην ανακοίνωση κάποιων στοιχείων για το νέο, προσιτότερο και μικρότερο, μοντέλο το οποίο φημολογείται ότι εξελίσσει ή στην αναβάθμιση και αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων στην γκάμα της.

Συγκεκριμένα, ο Lars Moravy, Αρχιμηχανικός της αμερικανικής εταιρείας, εξήγησε τον τρόπο που θα συμβεί αυτό. Περιέγραψε μια νέα διαδικασία την οποία ονόμασε «Unboxed Process» η οποία διαφέρει από την παγιωμένη πρακτική που ακολουθούν τώρα τόσο η Tesla όσο και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Moravy δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο παραδοσιακός τρόπος να κατασκευάσεις ένα αυτοκίνητο είναι να το αποτυπώσεις, να φτιάξεις το καλούπι, να συγκολλήσεις τα τμήματά του, να το βάψεις και τελικά να συναρμολογήσεις όλα τα υπόλοιπα τμήματά του.

Advertisement
Advertisement

»Το ενδιαφέρον είναι ότι όλες αυτές οι διαδικασίες υπαγορεύονται από τις ήδη υπάρχουσες δομές, οι οποίες με τη σειρά τους καθορίζονται από τα όρια που υπάρχουν στα εργοστάσια όπου κατασκευάζονται τα οχήματα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη λύση που προτείνει η Tesla. Όπως εξήγησε, η διαδικασία «Unboxed Process» για την παραγωγή αυτοκινήτων βασίζεται στην ύπαρξη του αμαξώματος σε ένα ενιαίο τμήμα και στη συστοιχία μπαταριών «4680» που θα χρησιμοποιεί. Αυτά θα είναι τα δύο κύρια μέρη του οχήματος που θα ενώνονται και στο δημιουργηθέν σύνολο θα προσαρμόζονται τα υπόλοιπα. Ακόμα και τα καθίσματα θα βρίσκονται τοποθετημένα απευθείας στο πάτωμα των μπαταριών.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία δημιουργίας ενός καινούργιου αυτοκινήτου θα είναι απλούστερη και λιγότερο χρονοβόρα κατά 40% απ’ ό,τι τώρα, ενώ η μείωση στο κόστος παραγωγής θα φτάνει το 50%, όπως ανακοίνωσε ο Moravy.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota παραδέχεται ότι το Tesla Model Y είναι «έργο τέχνης»
Δείτε το Tesla των 1.035 ίππων να «τελικιάζει» για πλάκα (+video)
Tesla και Lada με τον παλαιότερο στόλο μοντέλων στον κόσμο!