Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φέρε πίσω το Tesla, είναι δικό μου! (+video)

Ελλάδα 6:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φέρε πίσω το Tesla, είναι δικό μου! (+video)

ΝΕΑ

Φέρε πίσω το Tesla, είναι δικό μου! (+video)

ΝΕΑ

Ένα νέο περιστατικό με Tesla που ξεκλείδωσε σε λάθος οδηγό κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, προβληματίζοντας τους ιδιοκτήτες τους για την ασφάλεια που προσφέρουν.

Advertisement
Advertisement

Πολλά ακούγονται κατά καιρούς για τις αστοχίες που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά συστήματα των Tesla, ιδίως σε θέματα ασφαλείας και αντοχής απέναντι σε επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών.

Αρκετές φορές έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο video από ανθρώπους που καταφέρνουν με απλούς τρόπους και με φθηνά μηχανήματα να ξεκλειδώνουν τα Tesla, παρακάμπτοντας εύκολα το σύστημα κλειδώματος.

Αυτή τη φορά, το περιστατικό καταγράφηκε στο Βανκούβερ του Καναδά, όταν ένας οδηγός διαπίστωσε ότι άνοιξε κατά λάθος την πόρτα ενός Tesla Model 3 όμοιου με το δικό του.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία συνηθισμένη κατάσταση που έχει συμβει σε πολλούς, να φθάνουν δηλαδή σε έναν χώρο στάθμευσης όπου υπάρχει και ένα άλλο αυτοκίνητο όμοιο με το δικό μας. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχου μπερδευτεί, προσπαθώντας να ανοίξουν το λάθος αυτοκίνητο.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Rajesh Randev όχι μόνο ξεκλείδωσε ένα ξένο Tesla αλλά ξεκίνησε να το οδηγεί και κατάλαβε ότι βρίσκεται σε λάθος αυτοκίνητο μετά από αρκετή ώρα.

Ο Randev ισχυρίστηκε ότι βιαζόταν να πάρει τα παιδιά από το σχολείο και έτσι δεν πρόσεξε ότι άνοιξε την πόρτα σε λάθος αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στο κινητό του.

Advertisement

Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι βρισκόταν σε λάθος αυτοκίνητο και αποφάσισε να επιστρέψει. Στο μεταξύ ο πραγματικός ιδιοκτήτης του Tesla είχε καταφέρει να βρει το τηλέφωνο του Randev και τον είχε ήδη πάρει τηλέφωνο για να του ζητήσει να φέρει πίσω το δικό του αυτοκίνητο.

Οι δύο οδηγοί τελικά κατάφεραν να ξεμπλέξουν από αυτή την κατάσταση, η οποία μπορεί να φαίνεται έως και αστεία, είναι όμως πολύ σοβαρή.

Advertisement

Αν τελικά φθάσουμε σε ένα σημείο που όλα θα ξεκλειδώνουν μέσα από εφαρμογές και κινητά τηλέφωνα, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η ασφάλεια και η ακεραιότητα των αυτοκινήτων μας θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί.

Δεν χρειάζεται προφανώς να επιστρέψουμε στα κλασικά κλειδιά. Απλά οι εταιρίες θα πρέπει να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο ισχυρά πρωτόκολλα διασύνδεσης μεταξύ κινητών συσκευών και αυτοκινήτων για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα μειώσει η Tesla το κόστος παραγωγής;
«The… κόπανοι» στην πραγματική ζωή: Κλέφτες με Tesla…
H Tesla στριμώχνει τους Γερμανούς ανταγωνιστές

Advertisement