Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μίνι G-Class από τη Mercedes-Benz

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μίνι G-Class από τη Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Μίνι G-Class από τη Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Ως γνωστόν, η Mercedes-Benz εξελίσσει ήδη την EQG, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class. Όμως, το αειθαλές μοντέλο θα αποκτήσει και μια «μικρή αδερφή», όπως όλα δείχνουν.

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεση των ανθρώπων της MercedesBenz να μην επικεντρωθούν εφεξής τόσο στον όγκο πωλήσεων όσο στη δημιουργία ακόμα πολυτελέστερων οχημάτων, τα oποια θα αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη στην εταιρεία, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη.

Σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η δημιουργία μιας σειράς νέων μοντέλων τα οποία θα εντάσσονται στην λεγόμενη «Entry level» κατηγορία, στην «εισαγωγική προς την εταιρεία» θα λέγαμε.

Βασικό ρόλο σε αυτή θα παίξει η καινούργια πλατφόρμα «MMA» («Mercedes-Benz Modular Architecture»), η οποία θα αποτελεί τη βάση τόσο για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα όσο και για εξηλεκτρισμένα (δηλαδή θα διαθέτουν και θερμικό κινητήρα).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός καινούργιου μοντέλου της το οποίο θα μοιάζει με μια μικρότερη εκδοχή τής GClass.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο «σκληροπυρηνικό» απ’ ό,τι η νέα CLA και θα απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα πιο αυθεντικό εκτός δρόμου όχημα το οποίο να φέρει το εμπορικό σήμα τής MercedesBenz. Για να δώσουμε μια ιδέα της κατασκευαστικής φιλοσοφίας του θα είναι στο ίδιο «μήκος κύματος» με το Jeep Avenger, μόνο που θα έχει πολυτελέστερο χαρακτήρα, προφανώς.

Advertisement

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του καινούργιου μοντέλου θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt και ίσως να δύναται να φορτίζει και σε φορτιστή ισχύος μέχρι 350 kW. Τα μοντέλα τής σειράς «Entry level» αναμένεται να αρχίσουν να παρουσιάζονται εντός της επόμενης χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι το νέο επιχειρηματικό πλάνο τής MercedesBenz προβλέπει τον περιορισμό σε τέσσερα από επτά των τύπων αμαξώματος με τα οποία θα προσφέρει τα μοντέλα της στις μικρότερες κατηγορίες οχημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Οι νέες Mercedes GLA και GLB
5 ντοπέ και πανίσχυρες Mercedes G-Class!
Η Mercedes γιορτάζει τα 60 χρόνια «Παγόδα»