Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

5 ντοπέ και πανίσχυρες Mercedes G-Class!

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

5 ντοπέ και πανίσχυρες Mercedes G-Class!

ΝΕΑ

5 ντοπέ και πανίσχυρες Mercedes G-Class!

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz, έχει στην ιστορία της πάρα πολλά και σημαντικά μοντέλα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην παγκόσμια αυτοκίνηση, με το πιο ξεχωριστό απ’ όλα να είναι η G-Class που φέτος φτάνει αισίως τα 44 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις 5 πιο ιδιαίτερες στιγμές της G-Class, που απευθύνονται σε πολύ λίγους οι οποίοι θέλουν να ξεχωρίζουν.

Οι προτάσεις που ακολουθούν, έχουν ως βάση την G-Class και με κάποιες επεμβάσεις στον κινητήρα, τη μετάδοση και -σταθερά- στην πολυτέλεια της καμπίνας, έρχονται να γίνουν πραγματικά ιδιαίτερες και με ταμπελάκι τιμής που αφορά ελάχιστους.

Ξεκινώντας από τη φθηνότερη για να καταλήξουμε στην ακριβότερη, αυτές είναι οι G-Class για τις οποίες η Mercedes-Benz είναι ιδιαίτερα υπερήφανη.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Maybach G 650 Landaulet προορίστηκε για κατασκευή σε 99 μονάδες και η ιδιαιτερότητά της, είναι πως οι προνομιακές θέσεις στην καμπίνα της, είναι αυτές που βρίσκονται πίσω- και κυριολεκτικά, εκτός αυτής. Οι πίσω επιβάτες, έχουν πάνω από τα κεφάλια τους ποιοτικό καμβά για την προστασία τους από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο έναστρος ουρανός είναι το φόντο τους.

Advertisement

Κάτω από το εμπρός καπό, ο bi-turbo V12 με τις «ευλογίες» της AMG, αποδίδει 630 ίππους και… 1.000 Nm ροπής για να μη λείψει ποτέ η δύναμη από τον οδηγό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που αυτή την περίοδο πωλείται από τη Mechatronik, έχει διανύσει μόλις 220 χιλιόμετρα συνολικά και στο ταμπελάκι της τιμής του γράφει 1.071.000 ευρώ (ενώ καινούργιο, πριν 6 χρόνια που μπορούσε να το παραγγείλει κανείς, το αγόραζε 750.000 ευρώ.

Mercedes-Benz G 63 AMG

Advertisement

Για να είναι πιο ψηλά στη λίστα, σημαίνει πως όσο και αν δεν το δείχνει, η συγκεκριμένη G 63 είναι ακριβότερη από την προαναφερθείσα Landaulet. Η διακριτική αυτή G-Class, είναι κατά 50 εκατοστά του μέτρου πιο μεγάλη σε μήκος από τις τυπικές εκδόσεις του μοντέλου και αυτό γιατί θα έπρεπε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος που χρειαζόταν για να μετατραπεί σε θωρακισμένη- και μάλιστα επιπέδου VR7.

Οι απόδοση του κινητήρα είναι «μόνο» 571 ίπποι αλλά αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν μια και παρά το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου, οι επιδόσεις παραμένουν πολύ καλές για τα δεδομένα της κατηγορίας αυτής. Η μετασκευή του σε θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, έχει γίνει από εταιρεία με 40 χρόνια σχετικής εμπειρίας και αυτό παίζει το ρόλο του στη διαμόρφωση της τιμής του στα 1.166.200 ευρώ.

Mercedes-Benz G 63 AMG 6X6

Advertisement

Όπως με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς, εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Εδώ έχουμε δύο τροχούς επιπλέον. Εδώ λοιπόν, μπορεί να μην υπάρχει θωράκιση όπως στην προηγούμενη περίπτωση για να προστατευτούν οι επιβάτες, υπάρχει όμως όλο το αναγκαίο hardware για να φτάσει σε σημεία που πραγματικά δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα πατήσει αυτοκίνητο.

Κατασκευάστηκε το 2013 και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τον κατασκευαστή, υπάρχουν περίπου 100 από αυτά, όχι όμως σε αυτές τις «εργοστασιακές» προδιαγραφές, μια και όσοι το αγόρασαν, έκαναν το κάτι παραπάνω. Το συγκεκριμένο λοιπόν, εκτός του ότι είναι «απείραχτο», έχει διανύσει συνολικά μόλις 200 χιλιόμετρα- είναι πρακτικά καινούργιο. Έτσι δικαιολογείται και η τιμή των 1.188.810 ευρώ.

Mercedes-Benz G 63 AMG Brabus G900 Rocket Edition

Μπορεί να μην έχει 6 τροχούς αλλά το Rocket είναι με διαφορά το πιο εντυπωσιακό από τα G-Wagen που έχουμε εδώ. Είναι πιο σπάνιο τόσο από το G 650 Landaulet, όσο και από το G 63 AMG 6×6, καθώς η Brabus κατασκεύασε μόνο 25 μονάδες. Με 900 ίππους στη διάθεση του οδηγού του και μια εμφάνιση βγαλμένη από την πιο εύστοχη φαντασίωση του καλύτερου σεναριογράφου του Hollywood, το G900 είναι στην A-list των προτάσεων που κάνουν τον ιδιοκτήτη να ξεχωρίζει.

Το συγκεκριμένο που διατίθεται σε τιμή που φτάνει τα 1.250.571 ευρώ, έχει κάνει μέχρι στιγμής 13.391 χιλιόμετρα αλλά είναι σαν καινούργιο και φυλασσόταν σε γκαράζ υποχόνδριου συλλέκτη, που μετά από κάθε βόλτα, ήθελε να καθαρίζεται ακόμα και η σκόνη από τα ελατήρια της ανάρτησης. Η κατάστασή του αλλά και το γεγονός πως μιλάμε για την πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου, θα πρέπει να παίξουν το ρόλο τους για την τελική απόφαση όποιου το σκέφτεται να προχωρήσει στην αγορά.

Mercedes-Benz G63 AMG 6X6 Brabus 700

Όπως είπαμε και πριν, η Mercedes μπορεί να κατασκεύασε μόλις 100 μονάδες της G 63 AMG 6×6 αλλά πολύ λιγότερες ήταν αυτές που δέχτηκαν και τις σχετικές επεμβάσεις από την Brabus στη συνέχεια. Μέχρι να παρουσιαστεί το Rocket, η πρόταση με την υπογραφή της Brabus είχε τα σκήπτρα σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση ισχύος.

Θυμίζουμε πως ερωτήσεις για τη χρησιμότητα μιας τέτοιας πρότασης, είναι περιττές, όπως επίσης και εκείνες που αφορούν στο κόστος, μια και το συγκεκριμένο μοντέλο, ανήκει στην κατηγορία εκείνη των αντικειμένων που πολύ κομψά να πούμε πως «αν ρωτάς πόσο έχουν, δεν είναι για σένα». Προφανώς και είναι ότι πιο ξεχωριστό έχει υπάρξει με βάση τη G-Class- και για την ιστορία, η τιμή του που του δίνει και την πρώτη θέση στη λίστα μας, είναι 1.368.500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Raikkonen: Θα γίνει για τρίτη φορά μπαμπάς!
Το επόμενο Suzuki Jimny θα είναι ηλεκτρικό
Νέα δεδομένα για τη συμμαχία Renault- Nissan