Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι «έκλεψε» η Hyundai από τη Mercedes;

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι «έκλεψε» η Hyundai από τη Mercedes;

ΝΕΑ

Τι «έκλεψε» η Hyundai από τη Mercedes;

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες έχουν πλέον αποκτήσει την δική τους σχεδιαστική και τεχνολογική αυτονομία. Όμως κάποιες καλές ιδέες από τους αντιπάλους είναι πάντα χρήσιμες.

Advertisement
Advertisement

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μία σταθερή τροχιά ανόδου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε πωλήσεις αλλά και σε πληθώρα μοντέλων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα τα οποία τοποθετούνται στην κορυφή της σημερινής κατάστασης πραγμάτων στην ηλεκτροκίνηση έως την σπορ πλευρά τους με αυτοκίνητα όπως εκείνα της σειράς Ν, η Hyundai έχει καταφέρει να αλλάξει μια για πάντα την θέση της στο παγκόσμιο στερέωμα.

Για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε η εταιρία έχει και πάλι μεγάλα σχέδια. Μεταξύ των οποίων είναι και το εντελώς νέο Kona, το οποίο έχει αποκαλυφθεί και επίσημα σε φωτογραφίες που έδωσε η ίδια η εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν γνωρίζουμε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά για την έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην κορεάτικη αγορά. Το μήκος του θα είναι στα 4,35 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,660 μέτρα, κάτι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο και άνετο αυτοκίνητο, ιδίως για τους πίσω επιβάτες που έχει γίνει και ειδική πρόβλεψη.

Με αφετηρία την καλύτερη εκμετάλλευση του σαλονιού για τους επιβάτες, το νέο Kona θα διαθέτει και κάτι που η εταιρία “αντέγραψε” από την Mercedes. Ο επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματο κιβωτίου θα μεταφερθεί από την κονσόλα στην κολόνα του τιμονιού, μία διάταξη που έχει συνδεθεί -τουλάχιστον στην Ευρώπη- με τα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρίας.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να απελευθερωθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην κονσόλα και ανάμεσα στους δύο εμπρός επιβάτες. Έτσι κι αλλιώς ο επιλογέας ταχυτήτων λειτουργεί με τεχνολογία shift-by-wire οπότε είναι εύκολο να τοποθετηθεί όπου επιθυμούν οι σχεδιαστές της εταιρίας.

Advertisement

Κάτω από το εντυπωσιακό νέο αμάξωμα θα βρίσκεται η πλατφόρμα Κ3 που χρησιμοποιείται και στο Kia Niro, με την γκάμα των κινητήρων να είναι αυτή που ήδη γνωρίζουμε από τα υπάρχοντα μοντέλα του γκρουπ.

Advertisement

Εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης και την υβριδική θα υπάρχει και μία αμιγώς ηλεκτρική, για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Το Kona θα είναι εφοδιασμένο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού σε συνδυασμό με δυνατότητα για over the air ενημερώσεις στο ψηφιακό του πακέτο διασύνδεσης και ψυχαγωγίας. Το ευρωπαϊκό λανσάρισμα του αυτοκινήτου αναμένεται μέσα στην άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Hyundai Kona
Το νέο Hyundai Kona θα είναι και υβριδικό
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Hyundai Kona

Advertisement