Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Toyota Supra πιο ακριβή από Ferrari

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια Toyota Supra πιο ακριβή από Ferrari

ΝΕΑ

Μια Toyota Supra πιο ακριβή από Ferrari

ΝΕΑ

Το χρηματιστήριο αξιών των κλασσικών αυτοκινήτων μπορεί να κρύβει αρκετές εκπλήξεις όπως για παράδειγμα η συγκεκριμένη περίπτωση όπου μια Toyota Supra Mk4 της δεκαετίας του ’90 αναμένεται να πωληθεί σε τιμή ακριβότερη από μια Ferrari της εποχής της.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota Supra Mk4 είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπητά μοντέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελώντας μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς στην κατηγορία των sports cars. Βέβαια η δημοτικότητα του στους κύκλους των βελτιώσεων σημαίνει πως ελάχιστες Supra έχουν παραμείνει σήμερα στην αρχική τους μορφή.

Αυτό εκτοξεύει την αξία των απόλυτα εργοστασιακών μοντέλων που διατίθενται προς πώληση και ακόμα περισσότερο όσων αυτοκινήτων είναι διατηρημένα σε καλή κατάσταση και έχουν λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Supra που θα βγει σε δημοπρασία στις ΗΠΑ και η οποία αναμένεται να πιάσει μια απίστευτη τιμή. Βλέπετε το μοντέλο του 1995 είναι σε κατάσταση πολύ κοντά σε αυτή που είχε ως καινούργιο και το οδόμετρο γράφει μόλις 6.571 μίλια ήτοι λιγότερα από 11.000 χιλιόμετρα. Συνοδεύεται δε από βιβλίο συντήρησης που αποδεικνύει την σχολαστική φροντίδα που είχε από τον προηγούμενο και μοναδικό ιδιοκτήτη της έως σήμερα. Ιδανικό συμπλήρωμα μάλιστα σε όλα τα παραπάνω είναι το γεγονός πως πρόκειται για ένα από τα σχετικά λίγα μοντέλα που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ με χειροκίνητο κιβώτιο. Κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους πραγματικούς petrolheads που θα αποφασίσουν να την αποκτήσουν.

Toyota Supra

Advertisement
Advertisement

Οι ειδικοί πιστεύουν πως η τιμή πώλησης θα φθάσει σε ασύλληπτα για το αυτοκίνητο επίπεδα πιθανολογώντας πως θα αγγίξει τα 500.000 δολάρια, όσα δηλαδή είχε πωληθεί μια αντίστοιχη Supra πριν δύο χρόνια. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα ξεπεράσει σε αξία ακόμα και μια Ferrari 355 αντίστοιχης χρονολογίας παρόλο που το ιταλικό κλασικό supercar στην εποχή του είχε διπλάσια τιμή από τη Supra.

Toyota Supra

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Toyota GR Supra: Οι τιμές στην Ελλάδα
Σπέσιαλ έκδοση Α91-CF για την Toyota Supra
Άλμα με Supra για διαφήμιση της Toyota (+video)