Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεταφορές ξυλείας με πινακίδες κλασικού…

Ελλάδα 6:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεταφορές ξυλείας με πινακίδες κλασικού…

ΝΕΑ

Μεταφορές ξυλείας με πινακίδες κλασικού…

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα που ο καθένας κάνει ότι θέλει στους δρόμους, είναι σίγουρο πως θα δει καθημερινά ότι μπορεί να… φανταστεί.

Advertisement
Advertisement

Στο Newsauto έχουμε αναδείξει πολλές φορές τα στραβά και περίεργα που συμβαίνουν γύρω μας. Αντί όμως να διορθωνόμαστε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας συνεχίζουμε να τα επαναλάβουμε.

Η έλλειψη παιδείας και η ταυτόχρονη έλλειψη αστυνόμευσης βάζει σε… πειρασμό αρκετούς οδηγούς που ρισκάρουν και παρανομούν χωρίς να ενδιαφέρονται για κανέναν, πλην, του εαυτού τους.

Όπως θα δείτε και από τις εικόνες που δημοσιεύει το Newsauto, ο οδηγός ενός κλασικού αυτοκινήτου το χρησιμοποιεί όχι μόνο για να γράψει κάποια χιλιόμετρα αλλά για να μεταφέρει αντικείμενα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η οροφή της κλασικής Alfa Romeo είναι γεμάτη με ξύλα, κάτι που σαφώς εκπλήσσει όλους εμάς και μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν να γίνεται μεταφορά με ένα τέτοιο όχημα που φέρει πινακίδες ιστορικού οχήματος ΕΛΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Τέτοιες περιπτώσεις τις κυνηγούσε παλιά η ΦΙΛΠΑ, ωστόσο η ΕΛΠΑ που έχει κλείσει σε συνδυασμό με την αλλαγή της νομοθεσίας έχουν αφήσει ένα κενό στον τρόπο χρήσης αυτών των οχημάτων.

Τι ισχύει με τη νέα νομοθεσία

Να σημειώσουμε πως από το 2022 έχει ψηφιστεί νόμος για τις κρατικές ιστορικές πινακίδες όπου μέχρι τέλη του 2024 όλοι οι ιδιόκτητες θα είναι υποχρεωμένοι να τις έχουν προμηθευτεί και φυσικά να τις αντικαταστήσουν με αντίστοιχες που διαθέτουν τα οχήματά τους. Η νομοθεσία βρίσκεται σε ισχύ ενώ εδώ και έναν περίπου μήνα έχουν σταματήσει να εκδίδονται πινακίδες από ΦΙΛΠΑ, ΕΛΠΑ και ΕΟΟΕ.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως με τις παλιές πινακίδες η κυκλοφορία γινόταν (και γίνεται κανονικά;) μόνο τις Κυριακές, κάτι που όπως διαπιστώνουμε δεν ισχύει στην πράξη. Εφεξής με τις νέες πινακίδες οι οδηγοί θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά όλες τις ημέρες ενώ θα έχουν υποχρέωση να περνούν έλεγχο ΚΤΕΟ κάθε χρόνο.

Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα 15.000 κλασικά οχήματα αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό εξ αυτών (περίπου 1.500-2.000) κυκλοφορεί στους δρόμους ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις.

Advertisement

Η εικόνα πάντως με την Alfa Romeo και τη σχάρα γεμάτη ξύλα, είναι – εκτός από παράνομη – και… εκνευριστική, αφενός για τους οδηγούς σύγχρονων οχημάτων αφετέρου για όσους έχουν στην κατοχή τους κλασικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται η μικρή Alfa Romeo Junior
Η αναγέννηση της Lancia περνάει από τις πρίζες
Επιβεβαίωση newsauto: Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά

 

Advertisement