Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η μικρή Alfa Romeo Junior

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η μικρή Alfa Romeo Junior

ΝΕΑ

Έρχεται η μικρή Alfa Romeo Junior

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει το νέο μικρό της μοντέλο, το οποίο όμως θα ανήκει και αυτό στην κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στη γκάμα της. Πρόκειται για την «Junior» η οποία θα είναι και αυτή ένα SUV στην μικρή όμως κατηγορία.

Τοποθετημένο κάτω από την Tonale, αυτό το μοντέλο προβλέπεται να κυκλοφορήσει το 2024 και σηματοδοτεί το εγχείρημα της μάρκας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Λειτουργώντας ως διάδοχος της καταργημένης MiTo, αυτό το SUV υπόσχεται πρακτικότητα μέσα σε ένα συμπαγές πεντάθυρο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Η “Junior” θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με άλλα B-SUV της Stellantis, όπως το Jeep Avenger και το Fiat 600.

Ενώ οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες είναι ακόμα κρυφές, οι πληροφορίες θέλουν να διατηρεί πολλά από τα πρόσφατα σχεδιαστικά στοιχεία της ιταλικής μάρκας και έναν πιο κουπέ χαρακτήρα από τα αντίστοιχα μοντέλα του γκρουπ Stellantis.

Κάτω από το αμάξωμα, θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική CMP/eCMP, υποστηρίζοντας διάφορες κινητήριες μονάδες – βενζίνης, ήπιες υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές επιλογές.

Advertisement

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν θέλουν να υπάρχει μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η Alfa Romeo επιβεβαιώνει την κίνησή της προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση, με στόχο τη σταδιακή κατάργηση των εκδόσεων με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2027.

Η ηλεκτροκίνητη έκδοση αναμένεται να έρθει σε διαμορφώσεις με έναν κινητήρα, κίνηση στους εμπρός τροχούς και με δύο κινητήρες, κίνηση σε όλους τους τροχούς, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία περίπου 384 χιλιομέτρων με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Advertisement

 

Η Alfa Romeo επιδιώκει να εμπλουτίσει τη “Junior” της με ένα σπορ DNA, δίνοντας έμφαση σε ξεχωριστές ρυθμίσεις ανάρτησης και τιμονιού, ώστε να ξεχωρίζει από τα συγγενικά μοντέλα.

Advertisement

Το όνομα αυτού του SUV παραμένει άγνωστο, αν και εσωτερικά είναι γνωστό ως “Kid” ή πιθανώς “Junior”, αντανακλώντας την ιστορική ονοματολογία της Alfa.

Το μοντέλο αυτό, που θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρώτο εξάμηνο του 2024, σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα για την επιβίωση της Alfa Romeo σε μία κατηγορία που είναι η πιο δημοφιλής και επικερδής στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι προβλέπει η νέα εποχή της Alfa Romeo;
Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti: Όνειρο από το Μιλάνο
Η «Σκουάντρα Ατζούρα» της Alfa Romeo