Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέντε αμαξάρες (που έχουμε ονειρευτεί) με pop-up φώτα

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε αμαξάρες (που έχουμε ονειρευτεί) με pop-up φώτα

ΝΕΑ

Πέντε αμαξάρες (που έχουμε ονειρευτεί) με pop-up φώτα

ΝΕΑ

Τα αναδυόμενα φωτιστικά σώματα έχουν καταργηθεί από τις εταιρείες όμως τα μοντέλα που έφεραν αυτή την τεχνολογία έχουν μείνει βαθειά χαραγμένα στο μυαλό μας…

Advertisement
Advertisement

Τα φώτα τύπου pop-up ή αλλιώς αναδυόμενα φώτα, δεν εμφανίζονται πλέον στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Άλλωστε δεν είναι χρήσιμα καθώς η εμφάνιση τους πριν από πολλές δεκαετίες είχαν να κάνουν με τη σκέψη να κρύβονται λόγω του όγκου και της αεροδυναμικής του οχήματος.

Υπολογίζεται πως σχεδόν 200 αυτοκίνητα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έκαναν χρήση τέτοιων φωτιστικών σωμάτων. Η αρχή έγινε πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ουσιαστικά η μόδα τους ολοκληρώθηκε λίγο μετά την αλλαγή το 20ου αιώνα.

Πλέον τα οχήματα που μας έχουν μείνει στο μυαλό είναι μοντέλα με ιστορία που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να έχει στο γκαράζ του και φυσικά να οδηγεί. Όπως προαναφέραμε είναι πάρα πολλά, οπότε και η επιλογή να ξεχωρίσουμε… πέντε δεν ήταν και εύκολη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση δείτε παρακάτω μία ονειρική πεντάδα (όχι πως δεν υπάρχουν και άλλα!) που σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε.

Advertisement
Advertisement

BMW M1
Ένα σπάνιο και συλλεκτικό μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο παραγωγής τις χρονιές 1978-1981 και σε παράχθηκε σε μόλις 453 μονάδες. Η εξέλιξή του έγινε σε συνεργασία με την… Lamborghini. Ο κινητήρας του ήταν ένας V6 χωρητικότητας 3.5 λίτρων ο οποίος έφτανε σε τελική ταχύτητα τα 265 χλμ./ώρα. Τα κρυφά φώτα ήταν από τα χαρακτηριστικά του γερμανικού μοντέλου.

Ferrari F40
Ό,τι και να γράψει κανείς για την Ferrari F40 θα είναι λίγο. Το ιταλικό μοντέλο παράχθηκε σε μόλις 1.311 μονάδες και θεωρείται ως ένα από τα επιτεύγματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Με μοτέρ 2.9 λίτρων και 478 ίππους ήταν το μοντέλο που κατάφερε να ξεπεράσει πρώτο τα 200 μίλια την ώρα (ως αυτοκίνητο παραγωγής) το 1987, γεγονός που φημολογείται ότι έπαιξαν ρόλο και τα αεροδυναμικά κρυμμένα φωτιστικά σώματα!

Advertisement

Lamborghini Diablo
Το αντίπαλο δέος της Ferrari, ακούει στο όνομα Lamborghini και Diablo. Ένα γνήσιο super car με κρυφούς προβολείς και εξωτικές επιδόσεις. Ένα επίσης σπάνιο αυτοκίνητο που παράχθηκε σε 2.884 μονάδες και εφοδιαζόταν με κινητήρες V12 χωρητικότητας 5.7 και 6.0 λίτρα. Στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις τέτοια αυτοκίνητα.

Advertisement

Lotus Esprit
Η Esprit ήταν η Lotus που διέφερε από τις κλασικές Lotus και θύμιζε ένα σπορ αυτοκίνητο που πλησίαζε στα κλασικά Lamborghini και Ferrari. Το συγκεκριμένο ήταν και το τελευταίο αυτοκίνητο (ίσως) της αγοράς με φώτα pop-up. Η παραγωγή του στο σύνολο (ως Esprit) άγγιξε τις 10.675 μονάδες.

Advertisement

Mazda RX-7
Ίσως ένα από τα πιο γήινα και προσιτά σπορ αυτοκίνητα που έκαναν την εμφάνισή τους με αναδυόμενα φωτιστικά σώματα. Το RX-7 ήταν ένα αυτοκίνητο που θύμιζε super car και εφοδιάζοντας στις τρεις πρώτες γενιές με αναδυόμενα φώτα. Η πιο χαρακτηριστικό ωστόσο γενιά που έκανε πολλούς να κρεμάσουν αφίσες στα δωμάτιά τους ήταν η τρίτη γενιά που ακόμα και σήμερα σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν βγαίνουν τέτοια αυτοκίνητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Peugeot 3008 σε τιμή έκπληξη!
Αττική: Ρεκόρ παραβάσεων ορίων ταχύτητας
Το Land Rover των 300.000 ευρώ και το… σκωτσέζικο ουίσκι