Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα γρήγορα GTX ηλεκτρικά

Ελλάδα 20:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα γρήγορα GTX ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Έρχονται τα γρήγορα GTX ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Μετά τα VW GTI, GTD και GTE, η Volkswagen είναι έτοιμη να εγκαινιάσει την υποκατηγορία “GTΧ” για ηλεκτρικές επιδόσεις και συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ακρωνύμιο «GT» κατέχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην μακρόχρονη ιστορία της VW, μιας και χαρακτηρίζει τις «καυτές» εκδόσεις των μοντέλων της, με πιο ενδεικτικό παράδειγμα το λαοφιλές Golf GTI. Πέρα, όμως, από τις βενζινοκίνητες σπορ εκδόσεις με το διακριτικό “GTI”, υπάρχουν τόσο οι diesel όσο και οι plug-in υβριδικές με τις κωδικές ονομασίες, GTD και GTE αντίστοιχα.

Και ας μην έφταναν αυτές, η VW λανσάρει μια ακόμη οικογένεια καυτών εκδόσεων, η οποία πέρα από τις μεγάλες δόσεις οδηγικής απόλαυσης θα διακρίνεται και για το μηδενικό της περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρόκειται για μια πληροφορία, την οποία σας είχε γνωστοποιήσει πριν από λίγες μέρες το NewsAuto.

Όπως ανακοίνωσε -πλέον επίσημα – η ηγέτιδα μάρκα του ομίλου VW, η νέα οικογένεια είναι η «GTX», την οποία θα εγκαινιάσει το επερχόμενο «ισχυρό» ID.4 GTX.

Advertisement
Advertisement

«Τα γράμματα GT είναι γνωστά για την οδηγική απόλαυση (σ.σ. που προσφέρουν). Τώρα το “X” δημιουργεί τη γέφυρα για τη μετάβαση στην κινητικότητα του μέλλοντος. Βιωσιμότητα και σπορ αίσθηση δεν είναι έννοιες διαζευκτικές, αλλά συμπληρώνουν η μία την άλλη με έξυπνο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Klaus Zellmer, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στη VW.

Τα σπορ ηλεκτρικά μοντέλα GTX θα είναι τετρακίνητα -ενσωματώνοντας ένα μοτέρ στον εμπρός και ένα στον πίσω άξονα –  θα έχουν «επιθετική» εμφάνιση και θα εξοπλίζονται με το προφίλ οδήγησης “Traction” για βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το νέο ID.4 GTX θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα του ομίλου, MEB, θα είναι τετρακίνητο με ένα μοτέρ εμπρός (102 PS) και ένα στον πίσω (204 PS), με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 306 PS και την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h να “έρχεται” σε 6,3 sec.

Advertisement

Πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, πως θα έχει αυτονομία 400 km/h, θα ενσωματώνει αναβαθμισμένα συστήματα πέδησης και ανάρτησης και εξωτερικά θα κοσμείται από μεγαλύτερους τροχούς, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες αλλά και λογότυπα “GTX”.

Το νέο VW ID.4 GTX θα παρουσιαστεί πλήρως στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volkswagen Golf 1.0 eTSI 110 ps
Volkswagen Golf: Νέες εκδόσεις mild-hybrid με 130 ίππους και R-Line (+τιμές)
Volkswagen Golf GTI – Honda Civic Type R