Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID.4 GTX: Το… GTΙ των ηλεκτρικών SUV

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.4 GTX: Το… GTΙ των ηλεκτρικών SUV

ΝΕΑ

VW ID.4 GTX: Το… GTΙ των ηλεκτρικών SUV

ΝΕΑ

Το ακρωνύμιο GTX αναμένεται να κοσμήσει και άλλα «καυτά» ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID – Εντός του 2021 η ισχυρή εκδοχή του ID.4.

Advertisement
Advertisement

«Χρυσή» αποδεικνύεται για το VW Group η πλατφόρμα MEB στην οποία είτε βασίζονται, είτε θα βασιστούν πολλά από τα μοντέλα του ομίλου. Η αρθρωτή πλατφόρμα Modularer E-Antriebs-Baukasten (στα αγγλικά: Modular electric-drive toolkit) επιτρέπει στη VW να οικοδομήσει οικονομία κλίμακας, κάτι που ωφελεί και τους καταναλωτές, μέσω της μείωσης της τιμών των μοντέλων.

Τη συγκεκριμένη αρθρωτή πλατφόρμα –προσώρας- χρησιμοποιούν τα ID.3 και ID.4, ενώ στο προσεχές διάστημα σειρά θα πάρουν και τα SUV, ID.5 και ID.6.

Το μοντέλο, ωστόσο, που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η «καυτή» έκδοση του υπάρχοντος ηλεκτρικού SUV, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία “ID.4 GTX” και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2021.

Advertisement
Advertisement

Όπλα στη φαρέτρα του επερχόμενου ισχυρού crossover αναμένεται να είναι η υψηλή απόδοση, η τετρακίνηση αλλά και ο coupe χαρακτήρας που θα προσδίδει στο μοντέλο πιο σπορτίφ λουκ. Όσα συνομολογούν πως θα ενσωματώνει δύο ηλεκτρικά μοτέρ: To ένα θα εδρεύει στον πίσω άξονα και θα αποδίδει 204 PS και το άλλο εμπρός με απόδοσή 102 PS. Συνδυαστικά θα παράγονται 306 PS, με την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση να διαρκεί 6,3 sec (-2,3 sec συγκριτικά με το απλό ID.4).

Δημοσιεύματα, παράλληλα, αναφέρουν πως το ID.4 GTX θα έχει αυτονομία κοντά στα 400 χλμ./ώρα, ενώ θα έχει δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο, χάρη σε κάποιες αναβαθμίσεις σε φρένα και ανάρτηση.

Advertisement

Σχεδιαστικά περιμένουμε πιο «επιθετικούς» προφυλακτήρες, μεγαλύτερους τροχούς, αλλά και λογότυπα που θα ενισχύουν το σπορτίφ χαρακτήρα του.

Τέλος, δεν θα εκπλαγούμε αν η VW λανσάρει και άλλα μοντέλα με το ακρωνύμιο “GTX”, τα οποία, πρακτικά, θα αποτελούν τα… ηλεκτρικά GTI.

Advertisement

Διευκρινίζεται πως οι φωτογραφίες απεικονίζουν το “απλό” VW ID.4

vw id4 golf r winter

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Volkswagen Golf 1.0 eTSI 110 ps
Volkswagen Golf: Νέες εκδόσεις mild-hybrid με 130 ίππους και R-Line (+τιμές)
Volkswagen Golf GTI – Honda Civic Type R

Advertisement