Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes Vision AVTR: Αυτό είναι το μέλλον (+video)

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes Vision AVTR: Αυτό είναι το μέλλον (+video)

ΝΕΑ

Mercedes Vision AVTR: Αυτό είναι το μέλλον (+video)

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία επιστράτευσε όλη την τεχνογνωσία της, φιλοτεχνώντας ένα πρωτότυπο που αλλάζει ριζικά ό,τι γνωρίζαμε για την αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Κατάπληκτοι έμειναν οι επισκέπτες της Έκθεσης Ηλεκτρονικών CES 2020, η οποία διεξήχθη τον περασμένο Φλεβάρη, όταν αντίκρυσαν ένα πρωτότυπο μοντέλο που πρόβαλλε πως κατέφτασε από κάποιον άλλον γαλαξία.

Ο λόγος για τη Mercedes Vision AVTR η οποία, όπως μαρτυρά η ονομασία της, αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας της γερμανικής εταιρείας με τον δημιουργό της γνωστής ταινίας “Avatar”, James Cameron.

Advertisement
Advertisement

Με «λουκ» εμπνευσμένο από την πλοκή και τους χαρακτήρες της ταινίας, το μοντέλο δύσκολα περνά απαρατήρητο, ακόμα και αν «ριχθεί»… στην αρένα των πρωτότυπων, όπου τα εξτρεμιστικά design αφθονούν.

Αναλυτικότερα, το βλέμμα μαγνητίζουν τα 33 «ενεργά» πτερύγια που κοσμούν το πίσω τμήμα του αμαξώματος και εξυπηρετούν την επικοινωνία των επιβατών με τον περιβάλλοντα χώρο.

Με το αίσθημα της κατάπληξης θα κυριευτούν και όσοι αντικρύσουν την πλευρική όψη του Mercedes Vision AVTR μιας και κοσμείται από φουτουριστικές ρόδες οι οποίες φέρουν ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό: Επιτρέπουν στο όχημα να κινείται σαν κάβουρας – διαγωνίως ή πλαγίως.

Advertisement

Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας, μάλιστα, απέδειξε τις οικολογικές ευαισθησίες της τελευταίας, μέσω της αξιοποίησης ανακυκλωμένων υλικών.

Advertisement

Ένα νοερό ταξίδι στο μέλλον προσφέρει και η γνωριμία με το εσωτερικό το οποίο διακρίνεται για την υπερπολυτελή φυσιογνωμία του. Μινιμαλιστική αλλά και high tech η καμπίνα περικλείεται από τζάμι και ενσωματώνει θέσεις για δύο τυχερούς.

Οι τελευταίοι δύναται να ελέγξουν την κίνηση του οχήματος μέσω ενός φωτιζόμενου πάνελ (σ.σ. σαν joystick) το οποίο αναγνωρίζει τους καρδιακούς παλμούς και άλλα βιομετρικά υλικά. Εν γένει, επικρατούν οι εμπνευσμένες από το θαλάσσιο βασίλειο υφασμάτινες επιφάνειες, εξοπλισμένες με δυνατότητα να αλλάζουν χρώμα.

Advertisement

Το μοντέλο ενσωματώνει μια μπαταρία χωρητικότητας των 110 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 700 χλμ. και μπορεί να φορτίσει στο 100% μόλις σε 15 λεπτά.

Τροφοδοτείται από 4 κινητήρες τοποθετημένους κοντά σε κάθε τροχό, η συνδυαστική απόδοση των οποίων ξεπερνά τους 470 ίππους (350 kW).

Παρακάτω ακολουθεί η πραγματική δοκιμή του πρωτότυπου μοντέλου, έτσι όπως τη βίωσαν οι άνθρωποι της Mercedes:

Διαβάστε επίσης:

Με σπορ ήχο τα μελλοντικά ηλεκτρικά EQ μοντέλα

Η Mercedes – AMG GT Black Series είναι ο νέος “Βασιλιάς” του Nurburgring;

Αποκλειστικό: Αυτή θα είναι η Mercedes EQA