Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το φουτουριστικό Mercedes-Benz VISION AVTR (video)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φουτουριστικό Mercedes-Benz VISION AVTR (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το φουτουριστικό Mercedes-Benz VISION AVTR (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Έκθεση Ηλεκτρονικών CES έχει άτυπα εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ως πεδίο… μάχης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή όπου η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, τα οχήματα γίνονται ηλεκτρικά και ταυτόχρονα κινούνται με ολοένα και πιο αυτόνομο, είναι λογικό κάθε χρόνο να βλέπουμε στην Έκθεση του Λας Βέγκας εντυπωσιακά δημιουργήματα με τέσσερις τροχούς.

Φέτος, η Mercedes-Benz έκλεψε την παράσταση με το φουτουριστικό πρωτότυπο Vision AVTR. Ένα πανέμορφο, μελλοντικό όχημα που γεννήθηκε μετά από συνεργασία με τον διάσημο σκηνοθέτη James Cameron, δημιουργό της ταινίας «Avatar».

Εκτός από το όνομά του, κάθε τι πάνω του θα το έκανε να ταιριάζει στο σίκουελ της ταινίας. Από τα 33 «ενεργά» πτερύγια που βρίσκονται τοποθετημένα στο πίσω τμήμα του αμαξώματος και αποτελούν μέσο επικοινωνίας των επιβατών με τον «έξω κόσμο» μέχρι τους εμπνευσμένους από το «Ιερό Δέντρο των Ψυχών» τροχούς που περιστρέφονται, επιτρέποντας στο Vision AVTR να κινηθεί πλαγίως ή διαγωνίως.

Advertisement
Advertisement

Το τιμόνι λάμπει διά της απουσίας του ενώ οι λειτουργίες του οχήματος ελέγχονται μέσω ενός φωτιζόμενου πάνελ, το οποίο αναγνωρίζει τους καρδιακούς παλμούς και διάφορα βιομετρικά στοιχεία. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως μεταχειρισμένα ρούχα και πλαστικά μπουκάλια, ενώ δεν λείπει και το ξύλο Karuun, που προέρχεται από συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Ινδονησία. Οι μπαταρίες του Vision AVTR έχουν χωρητικότητα 110 kWh, χρησιμοποιούν κυψέλες από γραφένιο και είναι κατασκευασμένες από οργανικά στοιχεία, όντας 100% ανακυκλώσιμη.

Δείτε αυτό το βγαλμένο από ταινία sci-fi μοντέλο, στο video που ακολουθεί…