Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Mercedes G-Class 4×4 Squared… πιάστηκε στα πράσα

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Mercedes G-Class 4×4 Squared… πιάστηκε στα πράσα

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes G-Class 4×4 Squared… πιάστηκε στα πράσα

ΝΕΑ

Το επερχόμενο μοντέλο ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική «συνταγή» που κατέστησε την G-Class στο απόλυτο premium off-road.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη να επιστρέψει είναι η Mercedes G-Class 4×4 Squared, με την αποκάλυψή της να αναμένεται για τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του 2022.

Αυτή τη στιγμή, το πολυτελές off-road μοντέλο βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, με το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας να εξετάζει ενδελεχώς την οδική συμπεριφορά τόσο σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης όσο και στην πίστα.

Μολονότι η Mercedes τηρεί σιγή ιχθύος, ο κατασκοπευτικός φακός έπιασε το μοντέλο… στα πράσα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια κάποιων τεστ στο χιόνι. Το καμουφλάζ αποκρύπτει κάποια βασικά στοιχεία του αμαξώματος –  όπως είναι το μπροστινό μέρος της οροφής και οι θόλοι των τροχών – αυτό ωστόσο δεν μας εμποδίσει να έχουμε μια πρώτη εικόνα για το πώς θα μοιάζει η επερχόμενη G-Class 4×4 Squared.

Advertisement
Advertisement

Η κεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία μένει αναλλοίωτη, μιας και διατηρείται ακέραιος ο τετράγωνος σχεδιασμός, η παρουσία ρεζέρβας στην πίσω θύρα, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και οι στρογγυλοί κεντρικοί προβολείς στο μπροστινό μέρος.

Όσοι… διυλίζουν τον κώνωπα, όμως, θα παρατηρήσουν πως τα ευμεγέθη φτερά των εμπρός τροχών έχουν διαφορετικό σχεδιαστικό μοτίβο. Ειδικότερα, δεν μοιάζουν να αποτελούν συνέχεια του μπροστινού προφυλακτήρα, αλλά ανεξάρτητες οντότητες που αποκλίνουν προς το εξωτερικό των τροχών. Σημειώνεται πως το βάρος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Advertisement

Αναφορικά με το μηχανικό σκέλος, δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα υπάρχει ένας twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων που στη βασική έκδοση  θα παράγει 416 ίππους και 610 Nm ροπής, ενώ στην AMG εκδοχή της G-Glass 4×4 Squared θα αποδίδονται 577 PS και 850 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης:
Περισσότερες υπηρεσίες για τα Mercedes-Benz & smart EQ
Έσπασε… ταμεία η Ελληνική Mercedes-AMG SL 73
Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της

Advertisement

 

 

 

Advertisement