Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes G-Class: Κατασκευή υψηλής αντοχής (video)

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes G-Class: Κατασκευή υψηλής αντοχής (video)

ΝΕΑ

Mercedes G-Class: Κατασκευή υψηλής αντοχής (video)

ΝΕΑ

Διαδρομές με κλίση 45 μοιρών, κοφτερά βράχια που τεμαχίζουν ελαστικά, και ασφυχτικά στενά μονοπάτια. Οι δοκιμασίες που καλούνται να περάσουν με επιτυχία οι G-Class προτού διατεθούν στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes G-Class έχει εξελιχθεί σε έναν θρύλο της αυτοκίνησης, βάζοντας δύσκολα στις παραδοσιακές δυνάμεις κατασκευής off-road μοντέλων. Είναι απαράμιλλα πολυτελής, μπορεί να στηθεί στη γραμμή εκκίνησης απέναντι σε supercars, αλλά και να σκαρφαλώσει άκοπα σε βουνοπλαγιές.

Η ανάπτυξη, ωστόσο, του σπάνιου εκδρομικού της ταλέντου, δεν της… χαρίστηκε, αλλά αποτελεί μια επίκτητη ιδιότητα που αναπτύχθηκε μετά κόπων και βασάνων, κατόπιν εξουθενωτικών δοκιμών.

Τόπος εξάσκησης… αλλά και μαρτυρίου για τη G-Class δεν είναι άλλος από τα κακοτράχαλα εδάφη του Schöckl, ενός βουνού στο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, Steiermark (Στάιερμαρκ), περίπου 14 km βόρεια του κέντρου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, Graz.

Advertisement
Advertisement

Η παράδοση, λοιπόν, έχει ως εξής: Προτού, ληφθεί, η τελική έγκριση για την εμπορική διάθεση κάθε γενιάς της G-Class, το εκάστοτε μοντέλο πρέπει να αποδείξει πως θα βγει αλώβητο από το Schöckl. Από δαιδαλώδη και ασφυκτικά στενά μονοπάτια, διαδρομές με κλίση 45 μοιρών, και κοφτερά βράχια που τεμαχίζουν τα ελαστικά… για πλάκα.

Advertisement

Η τελευταία γενιά της G-Class χρησιμοποιεί πλαίσιο τύπου σκάλας, τρία διαφορικά, ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι 31 και 30 μοίρες αντίστοιχα. Παράλληλα, το «θηρίο» της Merc έχει τη δυνατότητα να προσπελάσει υδάτινο κώλυμα έως και 70 cm, όταν η απόστασή του από το έδαφος ξεπερνά τα 24 cm.

Η Mercedes G-Class προσφέρεται στη βενζινοκίνητη έκδοση G500 με τον V8 twin-turbo των 4.000 cc ο οποίος παράγει 421 PS και 610 Nm ροπής, αλλά και στις diesel G350 d και G400 d. Αμφότερες ενσωματώνουν 6κύλινδρο σε σειρά 3,0 lt των 286 PS/600 Nm και 330 PS/700Nm αντίστοιχα. Το «παρών» επίσης δίνει η AMG G63 των 585 PS, ενώ όλες οι εκδόσεις συνεργάζονται με αυτόματο 9τάχυτο κιβώτιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Top 10 της νέας Mercedes EQS (VIDEO)
H Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια της Maybach με μια ειδική έκδοση της S-Class
Στις 10 Μαΐου η παρουσίαση της νέας Mercedes EQT

 

Advertisement