Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ineos Grenadier: Η αναβίωση του κλασικού Defender προχωρά

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ineos Grenadier: Η αναβίωση του κλασικού Defender προχωρά

ΝΕΑ

Ineos Grenadier: Η αναβίωση του κλασικού Defender προχωρά

ΝΕΑ

Το επερχόμενο βρετανικό μοντέλο υιοθετεί πολλά στιλιστικά στοιχεία από το Defender, ενώ θα ενσωματώνει κινητήρες της BMW.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη της απόπειρα στον χώρο της αυτοκίνησης επιχειρεί η Ineos, η γνωστή χημική βιομηχανία που ανήκει στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Jim Ratcliffe.

Το ντεμπούτο της Ineos στον κόσμο του αυτοκινήτου θα γίνει μέσω του λανσαρίσματος ενός καθαρόαιμου off-road μοντέλου υπό την ονομασία Grenadier το οποίο όπως μαρτυρά η σχεδίασή του, φέρει άρωμα… κλασικού Land Rover Defender.

Οι ομοιότητες με το εμβληματικό σκληροτράχηλο μοντέλο αφθονούν, με κυριότερη το «τετραγωνισμένο» σχήμα του, ενώ κοινής σχεδιαστικής φιλοσοφίας είναι η γρίλια, οι θόλοι των τροχών και οι πλευρικοί καθρέπτες.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, σε αντίθεση με το Defender, το Ineos Grenadier ενσωματώνει μια διπλή πόρτα στο πίσω μέρος, με τον εφεδρικό τροχό να τοποθετείται σε αυτή που φέρει τις μεγαλύτερες διαστάσεις.

Την παραγωγή του Grenadier θα αναλάβει η εταιρεία Magna (παράγει και την Mercedes G-Class), για την τροφοδότηση του μοντέλου θα χρησιμοποιηθούν μοτέρ της BMW, ενώ το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων θα φέρει την υπογραφή της γερμανικής εταιρείας ZF Friedrichshafen.

Advertisement

Επιπροσθέτως, το Grenadier θα περνά τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου στο Χάμπαχ της Γερμανίας, το οποίο η Ineos αγόρασε πρόσφατα από τη Mercedes.

Advertisement

«Θέλουμε να κατασκευάσουμε το πιο “αυθεντικό” off-road όχημα στον κόσμο, το οποίο θα απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα μεγάλα ταξίδια, στους αγρότες και στους λάτρεις της off-road περιπέτειας», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης της Ineos, Jim Ratcliffe.

Η παραγωγή του Grenadier θα εκκινήσει στα τέλη του 2021, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αναβίωση για το Land Rover Defender
Στα σκαριά μία pickup έκδοση του νέου Land Rover Defender
Land Rover Defender V8: Το ισχυρότερο στα χρονικά (video)