Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz EQB

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz EQB

ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz EQB

ΝΕΑ

Το νέο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας Mercedes EQ είναι η EQB που κάνει το ντεμπούτο της στην μακρινή έκθεση της Σαγκάης. Στην Ευρώπη θα την δούμε μετά το καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική φίρμα χτίζει σταδιακά την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων και μετά τις EQC, EQV και EQA σειρά έχει η EQB που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μετά το καλοκαίρι. Κατά τη συνήθη πρακτική της Mercedes η EQΒ έχει στενή σχέση με τη νέα γενιά GLB τόσο μηχανολογικά όσο και σχεδιαστικά.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, διατηρείται η λογική της «εξηλεκτρισμένης» σχεδίασης που ναι μεν βασίζεται στο μοτίβο της συμβατικής GLB αλλά υπάρχουν οι απαραίτητες επεμβάσεις (όπως η κλειστή μάσκα, τα νέα LED φωτιστικά σώματα, 20άρες ζάντες και πολλές άλλες αλλαγές) ώστε να διαφοροποιούν το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes. Βέβαια, εδώ να τονίσουμε πως η EQB -με μήκος αμαξώματος στα 4.684 mm- που βλέπετε είναι αυτή που προορίζεται για την αγορά της Κίνας.

Σχετικά με το εσωτερικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις αφού συναντάμε το γνωστό MBUX ταμπλό με τις δύο ελεύθερες οθόνες αφής. Οι χώροι για τους επιβάτες αναμένονται στα ίδια περίπου επίπεδα με την συμβατική GLB, μιας και το μεταξόνιο έχει παραμείνει στα 2.829 mm, ενώ ο χώρος αποσκευών (495 lt στην 5-θέσια διάταξη, 465 lt στην 7-θέσια) θα είναι ελαφρώς μικρότερος. Πάντως, διατηρείται και η τρίτη σειρά καθισμάτων που στην Κίνα είναι στάνταρ.

Advertisement

Η EQB που θα κυκλοφορήσει τις αγορές της Ευρώπης θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ουγγαρία. Θα είναι η έκδοση EQB 350 4Matic με μπαταρία 66,5 kWh και αυτονομία 420 km, με τον ενσωματωμένο στάνταρ on-board φορτιστή να είναι στα 11 kW και να υποστηρίζεται ταχυφόρτιση DC έως 100 KW.

Advertisement

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) με ισχύ 292 ίππων (215 kW), σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Επίσης, προς τα τέλη του 2021 θα υπάρξει και έκδοση EQB 250 με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και ισχύ 190 PS που θα κοστίζει περίπου στις 47.000€ στην Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών κρατικών επιδοτήσεων. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημη παρουσίαση: Mercedes EQS (+video)
Η Mercedes-AMG επιβεβαιώνει ότι η νέα SL θα αντικαταστήσει την GT Roadster
Πρώτη δοκιμή: Mercedes-Benz EQA 250

Advertisement