Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG One: To υπεραυτοκίνητο των 1.000+ ίππων

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-AMG One: To υπεραυτοκίνητο των 1.000+ ίππων

ΝΕΑ

Mercedes-AMG One: To υπεραυτοκίνητο των 1.000+ ίππων

ΝΕΑ

Το hypercar της Mercedes- AMG με τους 1.000 και πλέον ίππους, επανέρχεται στη διαδικασία των δοκιμών για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες πριν την έναρξη της περιορισμένης παραγωγής του.

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές στην πίστα ξεκινούν για να καλυφθεί η καθυστέρηση σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό, προκειμένου η παραγωγή των 275 αυτοκινήτων να ξεκινήσει εγκαίρως και οι παραδόσεις στους αγοραστές να αρχίσουν μέσα στο 2021.

Η Mercedes-AMG έχει σπάσει τη μακρά σιωπή της σχετικά με το καθυστερημένο Project One hypercar, κυκλοφορώντας νέες εικόνες και λεπτομέρειες της προχωρημένης φάσης δοκιμών του αυτοκινήτου. Το μοντέλο με την τετρακίνηση και τους παραπάνω από 1.000 ίππους από τον υβριδικό V6 1,6 λίτρων που χρησιμοποιεί (είναι το μοτέρ της Mercedes-AMG από τη σεζόν του 2017 στην Formula 1 με αρκετές τροποποιήσεις) θα ονομαστεί απλώς ως One στην έκδοση παραγωγής του. Το αυτοκίνητο αρχικά έπρεπε να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 αλλά γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η ημερομηνία υποχώρησε προς τα πίσω λόγω των τεχνικών δυσκολιών που υπήρξαν στη διατήρηση της απόδοσης σε υψηλά επίπεδα, συνδυασμένη με την τετρακίνηση και τη συμμόρφωση του μοντέλου στα πρότυπα εκπομπών WLTP- κάτι που επιτεύχθηκε με τη χρήση ενός φίλτρου σωματιδίων στο σύστημα της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης και με τη διατήρηση της ρύθμισης του ρελαντί στις 1.200 σ.α.λ., στον κινητήρα που για τους αγώνες της F1, το ρελαντί του είναι στις 5.000 σ.α.λ. Οι μηχανικοί που είχαν την ευθύνη να κάνουν τη μονάδα να λειτουργεί σωστά με το ρελαντί στις 1.200 σ.α.λ. περίπου, που περιέγραψαν τη διαδικασία «τεράστια πρόκληση». Οι δοκιμές έχουν πλέον προχωρήσει αρκετά και από τις πρώτες πληροφορίες που προκύπτουν με το αυτοκίνητο να δοκιμάζεται στην πίστα, είναι πως η δυναμική οδήγηση και οι επιδόσεις, θα έχουν μια τελείως διαφορετική αίσθηση σε σχέση με όσα έχουμε δει έως τώρα από αντίστοιχης δυναμικής μοντέλα. Οι δοκιμές θα μεταφερθούν σύντομα στο Nürburgring, όπου η εταιρεία είναι πιθανό να επιχειρήσει κάποιο ρεκόρ γύρου μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέλιξης. Μόνο 275 One θα κατασκευαστούν και όπως ανακοινώνει η Mercedes-AMG, με τιμή μονάδας τα 2,27 εκατομμύρια ευρώ είναι ήδη όλα πουλημένα.

Δείτε ακόμη: O Hamilton στις δοκιμές εξέλιξης του One

Advertisement

Η Mercedes-AMG A45 με τους 525 ίππους 

Δοκιμή: Mercedes-AMG CLA 45S 4MATIC

Advertisement