Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με Webex η νέα Mercedes-Benz E-Class

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Webex η νέα Mercedes-Benz E-Class

ΝΕΑ

Με Webex η νέα Mercedes-Benz E-Class

ΝΕΑ

Για όσους θέλουν να μην χάνουν χρόνο για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους όσο βρίσκονται στο αυτοκίνητό τους (ή επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς), η Mercedes-Benz δίνει τη λύση.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί από εμάς χρειάζεται να ασχολούμαστε με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις μας και κατά το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στο αυτοκίνητό μας.

Το κινητό τηλέφωνό μας δεν σταματά να χρησιμοποιείται περί αυτών όσο είμαστε στο όχημα, είτε μόνο με τη λειτουργία του για συνομιλία, είτε με τη χρήση κάποιας εφαρμογής η οποία επιτρέπει και την οπτική επαφή με τον συνομιλητή μας.

Για να διευκολύνει τους οδηγούς ή τους επιβάτες σε αυτή την περίπτωση, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Cisco για την υιοθέτηση της γνωστής εφαρμογής «Webex», μέσω της οποίας πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται να συνεργαστεί μαζί της για τη ανάπτυξη του κατάλληλου λογισμικού το οποίο θα κάνει συμβατή την εν λόγω εφαρμογή με το σύστημα ενημερωδιασκέδασης «MBUX» το οποίο διαθέτουν τα μοντέλα της.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχει η αναγκαιότητα διασύνδεσης του κινητού τηλεφώνου στη συγκεκριμένη πλατφόρμα του αυτοκινήτου («MBUX») για την πραγματοποίηση μιας τηλεσυνομιλίας ή τηλεδιάσκεψης κατά το χρονικό διάστημα που ο οδηγός ή ο επιβάτης θα είναι στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό από τη Mercedes-Benz, η εφαρμογή Webex πρόκειται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε όχημά της στη νέα E-Class. Για τον λόγο αυτό, το καινούργιο μοντέλο θα διαθέτει τη δυνατότητα διασύνδεσης στο διαδίκτυο, τόσο μέσω Wi-Fi όσο και με τη σύνδεση του κινητού τηλεφώνου και τη χρήση των δεδομένων αυτού, όταν η πρώτη επιλογή δεν είναι εφικτή για κάποιον λόγο.

Βεβαίως, προτεραιότητα έχει η ασφάλεια τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών τής νέας Mercedes-Benz. Συνεπώς, η εταιρεία θα επιτρέπει τη χρήση του Webex στο αυτοκίνητο μόνον όταν αυτό θα είναι σταθμευμένο. Τέλος, να θυμίσουμε ότι και η BMW έχει ανακοινώσει ότι θα δίνει αυτή τη δυνατότητα (δηλαδή, να χρησιμοποιούν οι πελάτες της την εφαρμογή τής Cisco) στην καινούργια γενιά τής Σειράς 5.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι πραγματικό «τέρας»
Με πολλές αλλαγές η νέα Mercedes-AMG E 63 
H Mercedes-Benz αναβαθμίζει τα Google Maps (+video)