Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο το πόσα αυτοκίνητα κατασκεύασε η Mercedes σε ένα μέρος

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο το πόσα αυτοκίνητα κατασκεύασε η Mercedes σε ένα μέρος

ΝΕΑ

Απίστευτο το πόσα αυτοκίνητα κατασκεύασε η Mercedes σε ένα μέρος

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz γιόρτασε πρόσφατα ένα εξαιρετικό συμβάν: Την παραγωγή 22.000.000 οχημάτων μόνο σε ένα εργοστάσιό της. Όχι σε οποιοδήποτε, φυσικά.

Advertisement
Advertisement

Δεν πρόκειται για ένα «τυχαίο» εργοστάσιο της Mercedes-Benz αλλά για το «Factory 56», αυτό που βρίσκεται στο Sindelfingen, κοντά στη Στουτγάρδη. Κατασκευάστηκε το 1915 για τη συναρμολόγηση των πολεμικών αεροπλάνων της εποχής και από το 1919 και έπειτα άρχισε η παραγωγική διαδικασία των αυτοκινήτων της εταιρείας.

Από το 1946, δηλαδή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί το κέντρο παραγωγής των πολυτελέστερων μοντέλων της, όπως η S-Class και η Mercedes-Maybach.

Επίσης, από τις γραμμές παραγωγής του βγαίνουν οι κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις και άλλων μοντέλων της εταιρείας όπως οι CLS, E-Class, GLC, S-Class Guard όπως και η τετράθυρη Mercedes-AMG GT. Το 2020 ολοκληρώθηκε η επένδυση των 730 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε η γερμανική εταιρεία για να το εκσυγχρονίσει και να είναι σε θέση να παράγει τα μελλοντικά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, οι άνθρωποι του εργοστασίου γιόρτασαν την κατασκευή τού 22.000.000ού αυτοκινήτου σε αυτό. Το συγκεκριμένο όχημα ήταν μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQS 580 4Matic και οι άνθρωποι που συνέβαλλαν στην κατασκευή της φωτογραφήθηκαν πλάι της.

Advertisement

Ο Jörg Burzer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τού Ομίλου MercedesBenz και Υπεύθυνος Παραγωγής και Επιμελητείας, δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρω όλους τους συνάδελφους μου στο Sindelfingen για τον εορτασμό τής κατασκευής 22.000.000 οχημάτων. Ευέλικτο, ψηφιοποιημένο, αποδοτικό, αειφόρο, το (εργοστάσιο στο) Sindelfingen είναι και θα παραμείνει το επίκεντρο υπεροχής των πολυτελών αυτοκινήτων μας, στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας.

»Το Sindelfingen, έχει μια εντυπωσιακή ιστορία, ενώ, ταυτόχρονα, είναι το ιδανικό μέρος για το μέλλον. Το ηγετικό εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζονται τα (ηλεκτροκίνητα) μοντέλα μας στην πολυτελή κατηγορία, τα οποία θα χρησιμοποιών την πλατφόρμα AMG.EA από το 2025 και έπειτα», εξήγησε ο κ. Burzer.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι το 20.000.000ό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε εκεί το 2015 εκεί και ήταν μια S-Class 500 Plug-in Hybrid. Σε όλες τις εγκαταστάσεις του εργάζονται συνολικά 37.000 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-Benz θα περιορίσει αισθητά τη γκάμα της
Οι Mercedes αναβαθμίζει τις EQE, EQS και EQS SUV
Ποια εταιρεία δίνει bonus 7.300 ευρώ στους εργαζόμενους της;

Advertisement