Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: H Mercedes αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας E-Class

Ελλάδα 23:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: H Mercedes αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας E-Class

ΝΕΑ

Επίσημο: H Mercedes αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας E-Class

ΝΕΑ

Η νέα Ε-Class βρίσκεται προ των πυλών και η Mercedes παρουσίασε το εντυπωσιακό εσωτερικό της.

Advertisement
Advertisement

Σε λίγους μήνες από τώρα, πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο που μας έρχεται η Mercedes E-Class που γνωρίζουμε θα δώσει τη θέση της στη διάδοχό της με τον εσωτερικό κωδικό W214.

Μέχρι λοιπόν να έχουμε την οριστική αποκάλυψη της νέας γενιάς του μοντέλου που αποτελεί διαχρονικά τη ραχοκοκκαλιά της γκάμας της μάρκας, θα βλέπουμε σταδιακά κάποια στοιχεία. Αρχής γενομένης από το εσωτερικό που αποκαλύφθηκε επίσημα.

Στις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα βλέπουμε την προαιρετική MBUX Superscreen που αποτελείται από συνολικά τρεις οθόνες -σε αντίθεση με την Hyperscreen των S-Class, EQE και EQS εδώ η οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων είναι ανεξάρτητη.

Advertisement
Advertisement

Η λειτουργία της βασίζεται κατά κύριο λόγο στο λογισμικό (software) και λιγότερο στο hardware (υπάρχει ένα κεντρικός υπολογιστής για το ταμπλό που ελέγχει όλες τις λειτουργίες) προκειμένου οι ΟΤΑ, οι Over the Air αναβαθμίσεις, να είναι πιο αποτελεσματικές.

Από κει και πέρα δίνεται έμφαση στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης που μαθαίνει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις οδηγού και επιβατών και τις προβλέπει. Στην πορεία θα προστεθούν και λειτουργίες που θα παρακολουθούν τη κατάσταση των επιβατών και π.χ. σε περίπτωση στρες θα προτείνουν συγκεκριμένες ασκήσεις αναπνοής.

Advertisement

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης εφαρμογών τρίτων, όπως είναι π.χ. το Tik Tok, τα Angry Birds, ενώ με το αυτοκίνητο σταθμευμένο η προαιρετική κάμερα της Superscreen θα επιτρέπει τη συμμετοχή οδηγού και συνοδηγού σε τηλεδιασκέψεις μέσω Webex ή Zoom.

Advertisement

Με το αυτοκίνητο εν κινήσει ο οδηγός δεν θα βλέπει την οθόνη του συνοδηγού η οποία μπορεί να παίζει π.χ. κάποια ταινία.

Οι μηχανικοί της Mercedes αναδεικνύουν και το προαιρετικό ηχοσύστημα 4D Surround της Burmester, με το οποίο οι επιβάτες θα ακούν, θα νοιώθουν στο σώμα τους αλλά και θα «βλέπουν» τον ήχο, καθώς θα ενεργοποιείται και το σύστημα εσωτερικού φωτισμού της νέας E-Class.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων της οποίας θα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου 2.000 κυβικών με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V και απόδοση έως και 270 ίππους.

Οι εξακύλινδροι σε σειρά των (σχεδόν) τριών λίτρων, επίσης βενζίνης και diesel, θα φτάνουν μέχρι και τους 360 ίππους, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι εκδόσεις ΑMG 53 και 63 που θα είναι τετρακύλινδρες 2.000 κυβικών και plug-in υβριδικές με πάνω από 600 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQS 580 4Matic
H Mercedes-AMG One πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nurburgring (+video)
Ποια είναι η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων;