Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πολλές αλλαγές η νέα Mercedes-AMG E 63 

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πολλές αλλαγές η νέα Mercedes-AMG E 63

ΝΕΑ

Με πολλές αλλαγές η νέα Mercedes-AMG E 63

ΝΕΑ

Μέσα στο 2024 αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση της E-Class της Mercedes-Benz αλλά και η κορυφαία της έκδοση με τη «σφραγίδα» της AMG που θα έχει κάτι τελείως νέο κάτω από το εμπρός καπό.

Advertisement
Advertisement

Η AMG έχει αρχίσει και αντικαθιστά στις εκδόσεις των μοντέλων που «υπογράφει», το V8 κινητήριο σύνολο με το υβριδικό 6κύλινδρο σε σειρά.

Η νέα E63, αναμένεται να χρησιμοποιεί παρόμοια υβριδική διάταξη με τη Mercedes-AMG GT 63 S E Performance 4-Door Coupe και τη Mercedes-AMG C63 S E Performance. Η Mercedes-AMG προς το παρόν δεν έχει δώσει επίσημη ενημέρωση για την απόδοση του υβριδικού συνόλου αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ισχύ της τάξης των 700 ίππων και 1.193 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως οι επιδόσεις θα είναι σίγουρα καλύτερες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου με τον 4λιτρο V8 (604 ίπποι και 849 Nm). Στο υβριδικό σύστημα, περιλαμβάνεται ένας κινητήρας 201 ίππων και μια μπαταρία 4,8 kWh με κύκλωμα 400V η οποία βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το πορτ μπαγκάζ. Ο ηλεκτροκινητήρας στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς, με ένα κιβώτιο 2 ταχυτήτων.

Το διαφορικό της νέας E-Class AMG, είναι μπλοκέ, ενώ με τον 6κύλινδρο κινητήρα συνδυάζεται το κιβώτιο ταχυτήτων Speedshift MCT εννέα σχέσεων. Η απόδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς. Όπως και στα άλλα plug in υβριδικά μοντέλα Mercedes-AMG, η νέα E63 διαθέτει επτά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Electric, Comfort, Battery Hold, Sport, Sport+, Slippery και Individual.

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό της μικρής μπαταρίας του μοντέλου, πως η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου είναι μόνο 13 χιλιόμετρα, όπως συμβαίνει δηλαδή και στα C63 και AMG GT. Σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις της νέας E63, θα πρέπει να περιμένουμε επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 3,0 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ drift για το Skoda Enyaq RS iV (+video)
Σοκ! Έως το 2043 θα κυκλοφορούν Euro 5 φορτηγά
H Hyundai πούλησε πέρυσι σχεδόν 4 εκ. αυτοκίνητα