Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-Benz αναβαθμίζει τα Google Maps (+video)

Ελλάδα 3:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-Benz αναβαθμίζει τα Google Maps (+video)

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz αναβαθμίζει τα Google Maps (+video)

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, η Mercedes-Benz θα δημιουργήσει το δικό της σύστημα πλοήγησης που θα βασίζεται στην εφαρμογή «Google Maps» και το οποίο θα προσφέρει περισσότερες επιλογές και πληροφορίες στους επιβάτες των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός ότι εξαρτόμαστε ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας από την μηχανή αναζήτησης της Google. Πλέον, μέσω της εφαρμογής «Google Maps» δεν φτάνουμε απλώς στον προορισμό μας αλλά μαθαίνουμε πολλές πληροφορίες για κάθε περιοχή.

Η Mercedes-Benz διαθέτει στα μοντέλα της τους χάρτες τής Google και ανακοίνωσε ότι πλέον θα δημιουργήσει το δικό της σύστημα το οποίο θα βασίζεται σε αυτούς με σκοπό να προσφέρει μια «βελτιωμένη εμπειρία βοηθού οδήγησης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θα πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο, στον βαθμό που έχει αποφασίσει να το πράξει.

Το νέο σύστημα θα είναι η αφορμή για την έναρξη μιας μακρόχρονης συνεργασίας τής γερμανικής εταιρείας με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, όπως ανέφερε ο Ola Källenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Μercedes-Benz και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τής Mercedes-Benz AG.

Advertisement
Advertisement

 

Συγκεκριμένα, το κορυφαίο στέλεχος δήλωσε σχετικά: «Η Google, είναι ο ηγέτης στους χάρτες και στα συστήματα πλοήγησης για πολλά χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς με τον στρατηγικό συνεργάτη μας θα δημιουργήσουμε μοναδικές υπηρεσίες και θα αυξήσουμε το επίπεδο άνεσης για τους πελάτες μας.

Advertisement

»(Το νέο σύστημα) Θα είναι εξελιγμένο και θα φέρει έντονα την υπογραφή τής Mercedes-Benz αναφορικά με τη διεπαφή χρήστη. Θα είναι πλήρως διασυνδεδεμένο, προσφέροντας και πληροφορίες σχετικές με τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως την κατάσταση φόρτισης (των μπαταριών του)», κατέληξε ο Ola Källenius.

Ως πρώτο «βήμα» της συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι το γεγονός ότι η Mercedes-Benz θα παρέχει στους πελάτες της την εφαρμογή «Place Details» της Google η οποία δίνει λεπτομερή πληροφόρηση με φωτογραφίες, αξιολογήσεις και δημοσιεύσεις για περισσότερες από 200 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Advertisement

Μεσομακροπρόθεσμα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επωφεληθεί από τη γεωπληροφορική και τις γεωχωρικές τεχνολογίες τής Google και από την σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση για την κυκλοφοριακή κίνηση, τόσο για την ενημέρωση του οδηγού όσο και για την αυτόματη προσαρμογή τού συστήματος υποβοήθησής του («ADAS») στις κάθε φορά επικρατούσες συνθήκες κίνησης.

Τέλος, η Mercedes-Benz θα μπορεί να χρησιμοποιεί το αποθηκευτικό και υπολογιστικό νέφος τής Google, όπως και τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης που αυτή διαθέτει, για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των νεών μοντέλων της. Έτσι, θα μειώσει τον χρόνο και το κόστος δημιουργίας τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Mercedes αναβαθμίζει τις EQE, EQS και EQS SUV
Ο Elon Musk προειδοποιεί Apple και Google!
Το ταμπλό-οθόνη της Mercedes και στα μικρότερα μοντέλα