Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110

ΝΕΑ

Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110

ΝΕΑ

Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η παραλαβή των Seat Leon Cupra, η γαλλική αστυνομία δίνει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Ενισχύεται σημαντικά το επιχειρησιακό έργο της γαλλικής αστυνομίας, η οποία θα εντάξει στον στόλο της 26 μονάδες Alpine A110.

Η γνωστοποίηση της επικείμενης παραλαβής των σπορ αυτοκινήτων έγινε μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν στην υπηρεσία της Εθνικής Χωροφυλακής.

Οι Alpine A110 θα χρησιμοποιούν ως οχήματα άμεσης επέμβασης και ως εκ του θα κυκλοφορούν σε αυτοκινητόδρομους και κεντρικές αρτηρίες για την καταδίωξη των οδηγών που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, είτε στο πλαίσιο των προσπαθειών της καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών.

Advertisement
Advertisement

Και τα 26 αυτοκίνητα θα είναι στη βασική έκδοση Pure που κινούνται από έναν τετρακύλινδρο 1.800αρη turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 252 PS/ 320 Nm. Με βάρος μόλις 1.173 χλμ. η A110 επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,5 δλ. και η τελική αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Οι Γάλλοι χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Και της παρέχουν… άφεση αμαρτιών για το γεγονός πως πριν από περίπου ένα έτος εξαγοράστηκαν Seat Leon Cupra, για την αντικατάσταση των παλαιότερων Megane RS.

Advertisement

Σημειώνεται ότι αφού γίνει η παραλαβή των A110, τα αυτοκίνητα θα υποβληθούν στις απαραίτητες τροποποιήσεις για τη μετατροπή τους σε περιπολικά. Το έργο των μετατροπών θα ανατεθεί στον επίσημο συνεργάτη της γαλλικής αστυνομίας, Durisotti.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Renault Megane E-Tech πάει… ηλεκτρικά! (video)
Πως να “δαμάσετε” το ατίθασο Renault Clio V6 (+ video)
Πως θα είναι το Renault Clio στο μέλλον;