Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποιούς κινητήρες θα συνεχίσουν οι BMW Μ;

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποιούς κινητήρες θα συνεχίσουν οι BMW Μ;

ΝΕΑ

Με ποιούς κινητήρες θα συνεχίσουν οι BMW Μ;

ΝΕΑ

Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα αναγκαστικά επηρέασαν και τον τομέα κατασκευής κινητήρων, με τις εταιρείες να έχουν αρχίσει να περιορίζουν τους πολυκύλινδρους.

Advertisement
Advertisement

Στην BMW, έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν και εφαρμόζουν την πρακτική τους εδώ και χρόνια. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο τμήμα BMW Μotorsport και με τους κινητήρες τους οποίους δημιουργούν εκεί και τοποθετούν στα μοντέλα που φέρουν το εμπορικό σήμα του.

Η γενικότερη τάση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία είναι να καταργούνται σταδιακά οι V12, V10, V8 καθώς και οι εξακύλινδροιΜ σε σειρά. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην BMW Μotorsport αλλά, προς το παρόν, τα στελέχη της δεν έχουν αποφασίσει εάν θα πάψουν να ασχολούνται με τον εξακύλινδρο σε σειρά και τον V8 που έχουν στην γκάμα τους και να στραφούν σε τετρακύλινδρους ή τρικύλινδρους, αντ’ αυτών.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αυτοκινητική ιστοσελίδα CarBuzz, ο κ. Franciscus van Meel, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M, διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με την εξέλιξη και δημιουργία τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων για τα μοντέλα της.

Όπως τόνισε, θα διατηρήσει τόσο τον εξακύλινδρο σε σειρά όσο και τον V8, όμως αυτοί θα διαθέτουν σύστημα υβριδικής διάταξης τόσο για να αποδίδουν τη μεγάλη ισχύ τους όσο και να πληρούν τα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

Η πρόθεση των ανθρώπων της BMW M φάνηκε στην καινούργια M2 όπου ο τρίλιτρος twin turbo εξακύλινδρος κινητήρας της αποδίδει 460 ίππους/6.250 σ.α.λ. Ωστόσο, είναι η τελευταία φορά που αυτός χρησιμοποιείται χωρίς κάποια τεχνολογία εξηλεκτρισμού του. Σε ό,τι αφορά στην ουσιαστική εφαρμογή τού συγκεκριμένου προγράμματος, η εταιρεία έχει ήδη το σύστημα «M Hybrid» το οποίο εφάρμοσε στην XM, ενώ εξελίσσει ήδη την Plug-in Hybrid έκδοση της M5.

Advertisement

Τέλος, όπως είναι γνωστό, η επόμενη γενιά της M3 θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, βασιζόμενη στην καινούργια πλατφόρμα «Neue Klasse» που δημιούργησε η BMW για τα αντίστοιχα μοντέλα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η σύντομη ζωή μιας εκ των πρώτων BMW M4 CSL
Γίνεται η ακραία BMW M1000RR να βελτιωθεί; Κι όμως, γίνεται!
Γιατί η BMW 507 είναι πιο ακριβή από μια Mercedes 300 SL Roadster; (+video)