Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M2

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M2

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M2

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το πολύ-αναμενόμενο πιο μικρό σπορ μοντέλο της γκάμας των Μ της BMW.

Advertisement
Advertisement

Η Μ GmbH με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων της αλλά και της παρουσίασης της εμβληματικής 2002 turbo (1973) παρουσίασε έγκαιρα τη νέα M2. Η οποία συνδυάζει τα μηχανικά μέρη των Μ3 και Μ4 σε ένα σαφώς πιο μικρό, αποκλειστικά δίθυρο αμάξωμα.

Η καινούργια Μ2 λοιπόν, το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας των Μ είναι κατά 214 χιλιοστά πιο μικρή από την επίσης δίθυρη Μ4 (το μεταξόνιο αντίστοιχα είναι κατά 110 χιλιοστά πιο μικρό) και δεν έχει τη μεγάλη και για πολλούς διφορούμενη αισθητικά μάσκα της.

Έχει τα κλασικά από πλευράς διαστάσεων «νεφρά» των BMW χωρίς περιγράμματα για πιο σπορ εμφάνιση, ενώ διαθέτει και ιδιαίτερα τονισμένα πίσω φτερά. Που συμβάλλουν στο δυναμικό της προφίλ, ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια διακριτική αεροτομή πίσω μαζί με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το διαχύτη.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά και δεν λείπουν οι χαρακτηριστικές των Μ λεπτομέρειες, όπως ο πιο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας και τα απαραίτητα λογότυπα, κάτι που ισχύει φυσικά και για το εσωτερικό.

Όπου κυριαρχεί, όπως άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα των Βαυαρών, το Curved Display. Σε συνδυασμό με τα μπάκετ καθίσματα με την πολύ καλή πλευρική στήριξη που προαιρετικά μπορούν να είναι και από ανθρακόνημα.

Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά bi-turbo των 3.000 κυβικών που γνωρίζουμε από τις M3 και M4 και για την περίσταση αποδίδει 460 ίππους και 550 Nm (από τις 2.650 έως τις 5.870 σ.α.λ.). Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Μ Sterptronic των 8 σχέσεων και προαιρετικά με ένα 6άρι μηχανικό, που μεταφέρουν την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Στην πρώτη περίπτωση το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 4,1 δεύτερα και στη δεύτερη σε 4,3, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα και με το M Drivers Package ανεβαίνει στα 285.

Το τελευταίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την οροφή από ανθακόνημα και τα καθίσματα από το ίδιο υλικό που προαναφέραμε ενώ στάνταρ είναι η ενεργητική ανάρτηση Μ και ενεργό μπλοκέ (έως 100%) διαφορικό Μ.

Advertisement

Οι πωλήσεις της νέας BMW M2, που θα κατασκευάζεται στο Μεξικό παράλληλα με τις στάνταρ εκδόσεις του μοντέλου, θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι BMW M διατηρούν τα χειροκίνητα κιβώτια
Γερμανία εναντίον Ιταλίας: Ποιος κερδίζει στα σπορ μοντέλα;
Γιατί η BMW 507 είναι πιο ακριβή από μια Mercedes 300 SL Roadster; (+video)