Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γίνεται η ακραία BMW M1000RR να βελτιωθεί; Κι όμως, γίνεται!

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γίνεται η ακραία BMW M1000RR να βελτιωθεί; Κι όμως, γίνεται!

NEWSMOTO

Γίνεται η ακραία BMW M1000RR να βελτιωθεί; Κι όμως, γίνεται!

NEWSMOTO

Η BMW παρουσίασε την αναβαθμισμένη M1000RR του 2023 με ακόμα περισσότερη τεχνολογία από τις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος superbike.

Advertisement
Advertisement

Από αλλού το περιμέναμε και αλλού μας ήρθε. Η BMW Motorrad είχε προετοιμάσει το έδαφος για ένα νέο μοντέλο με τη σφραγίδα του τμήματος «M» και όλοι πιστέψαμε ότι θα είναι ένα ακραίο M1000R. Οι Γερμανοί μπορεί να έκαναν την έκπληξη με το streetfighter μοντέλο τους, αλλά επέλεξαν παράλληλα να αναβαθμίσουν το superbike μοντέλο τους M1000RR.

Για το 2023 η BMW λοιπόν αποφάσισε να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το «ημι-αγωνιστικό» της μοντέλο, κυρίως στα περιφερειακά και την απόδοση. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος των 999 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 212 ίππους στις 14.500 σ.α.λ. και 113 Nm ροπής στις 11.000 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Το μηχανικό σύνολο είναι φτιαγμένο για αγωνιστική χρήση με την BMW M να έχει προσθέσει δύο ελατήρια σε κάθε πιστόνι. Οι αυλοί εισαγωγής είναι κατασκευασμένοι με τεχνολογία CNC, οι βαλβίδες είναι τιτανίου, οι μπιέλες της Pankl, ενώ το σύστημα ShiftCam είναι τελευταίας γενιάς.

Σημαντική δουλειά έχει κάνει η BMW Motorrad στην αεροδυναμική της μοτοσικλέτας. Εκτός από τα ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά φτερά, έχει επανασχεδιαστεί η μάσκα και η ζελατίνα προσφέροντας καλύτερη κάθετη δύναμη και αύξηση της τελικής ταχύτητας από τα 306 χλμ/ώρα στα 314 χλμ/ώρα. Καινούρια είναι η σχεδίαση του εμπρός φτερού και των προστατευτικών στις δαγκάνες των φρένων, όπως και των τροχών που είναι από ανθρακονήματα (M Carbon Wheels).

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BMW Motorrad (@bmwmotorrad)

Advertisement

Στον τομέα της εργονομίας, η M1000RR του 2023 διαθέτει νέα σέλα από τη μοτοσικλέτα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών (EWC) και επανασχεδιασμένο πίσω μέρος, ενώ πιο κοντή είναι η βάση πινακίδας με ενσωματωμένα τα φλας και το πίσω φωτιστικό σώμα. Φυσικά, η μοτοσικλέτα διατηρεί όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τα οποία είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, ενώ η BMW προσφέρει και πακέτο αναβάθμισης M Competition με M GPS καταγραφέα, ελαφρύτερο ψαλίδι και ειδική αγωνιστική αλυσίδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad
Η νέα BMW S1000RR είναι copy-paste της εξωτικής M1000RR
Μυρίζει μπαρούτι η νέα BMW M1000R (+video)