Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την υβριδική νέα BMW M5

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την υβριδική νέα BMW M5

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την υβριδική νέα BMW M5

ΝΕΑ

Οι μηχανικοί της BMW συνεχίζουν τις δοκιμές της νέας M5 που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος προκειμένου να είναι διαθέσιμη στις αγορές το 2024.

Advertisement
Advertisement

Επίκειται αλλαγή και μάλιστα σημαντική για το νέο super saloon της BMW, που στην επόμενή του γενιά θα είναι plug in υβριδικό.

Η επόμενη γενιά της M5 αναμένεται να φέρνει το μύθο του super saloon της BMW στη νέα εποχή, δίνοντας την πλέον σπορ διάθεση στα χρόνια των plug in υβριδικών σε ένα πλαίσιο που όπως όλα στον υπόλοιπο αυτοκινητιστικό κόσμο, αλλάζει ριζικά. Το πρώτο πράγμα που περιμένουμε να είναι διαφορετικό στη νέα έκδοση του μοντέλου, είναι η μάσκα που τα χαρακτηριστικά ανοίγματα με τα οποία πλαισιώνεται το σήμα της εταιρείας, θα έχουν πλέον οριζόντιες και όχι κάθετες γρίλιες όπως της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου (φωτογραφίες).

Advertisement
Advertisement

Τη συγκεκριμένη αισθητική λεπτομέρεια θα μοιράζονται όλες οι «Μ» εκδόσεις της BMW, έτσι όπως την έχουμε δει και στο πρωτότυπο ΧΜ. Φυσικά, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της νέας Μ5 θα είναι το κινητήριο σύνολο, που για πρώτη φορά θα είναι ένα plug in υβριδικό το οποίο θα χρησιμοποιεί μια εκδοχή του V8 των 4,4 λίτρων της υπάρχουσας έκδοσης του μοντέλου. Η απόδοση αναμένεται να κυμανθεί σε πρώτη φάση στα όρια των 650 ίππων, με την προοπτική αργότερα να υπάρξουν κι άλλες, δυνατότερες εκδόσεις, που θα «φλερτάρουν» με τους 850 ίππους και τη μετάδοση να αφορά και στους τέσσερις τροχούς.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης και το είδος του αμαξώματος με το οποίο θα είναι διαθέσιμη η νέα Μ5, αφού ακούγεται ολοένα και πιο έντονα το ότι στην επόμενή του γενιά, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και με wagon αμάξωμα. Στη νέα plug in υβριδική εκδοχή του, το μοντέλο προφανώς θα απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό, μέσα στο οποίο η BMW μπορεί να υπολογίζει πως μια εκδοχή wagon αμαξώματος, θα εκτιμηθεί πραγματικά περισσότερο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη Neue Klasse της BMW
Δοκιμή: BMW 220d
Γιατί κρύβουν τη μοιραία Mercedes S-Class της Νταϊάνα;

Advertisement