Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποιον τρόπο οι Κινέζοι στριμώχνουν τους Ευρωπαίους;

Ελλάδα 23:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποιον τρόπο οι Κινέζοι στριμώχνουν τους Ευρωπαίους;

ΝΕΑ

Με ποιον τρόπο οι Κινέζοι στριμώχνουν τους Ευρωπαίους;

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι ετοιμάζουν μεθοδικά την απόβασή τους στην Ευρώπη. Και έχουν ένα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα υπέρ τους.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά της Κίνας έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη στον κόσμο σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και οι εγχώριοι κατασκευαστές εξελίσσονται σιγά-σιγά σε μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, επενδύοντας κυρίως στα μικρά και προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα.

Μέχρι στιγμής τους απασχολεί κυρίως η αγορά της χώρας τους. Όμως είναι προφανές ότι τα στενά αυτά όρια δεν τους αρκούν. Και σκοπεύουν να εξαπλωθούν σύντομα και στην Ευρώπη.

Μία από τις εταιρίες με υψηλές βλέψεις για την Ευρώπη είναι η Nio, η οποία έχει στο στόχαστρο την VW. Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, William Li, ετοιμάζει ένα μοντέλο που θα κοστίζει κάτω από τα 30.000 ευρώ, έχοντας ως στόχο τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες θέλουν τη Nio να σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη με μία νέα μάρκα από το επόμενο έτος.

Μιλώντας στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, ο Li είπε ότι οι κινέζοι κατασκευαστές θα πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανές κινήσεις προστατευτισμού από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών.

Πάντως οι Κινέζοι έχουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα υπέρ τους, καθώς έχουν τουλάχιστον ένα 20% πλεονέκτημα στο κόστος κατασκευής σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους όπως η Tesla.

Advertisement

Αυτό οφείλεται στην γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα, στην φθηνή εργασία αλλά και την εύκολη πρόσβαση των εγχώριων κατασκευαστών σε πρώτες ύλες και μπαταρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Oι Κινέζοι, η Ευρώπη και τα μικρά ηλεκτρικά
Οι Κινέζοι αλλάζουν συνήθειες! Τι θα κάνει η Ευρώπη;
Οι Κινέζοι κάνουν «μπάσιμο» και στα 6×6

Advertisement