Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αλλάζουν συνήθειες! Τι θα κάνει η Ευρώπη;

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι αλλάζουν συνήθειες! Τι θα κάνει η Ευρώπη;

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αλλάζουν συνήθειες! Τι θα κάνει η Ευρώπη;

ΝΕΑ

Μια νέα τάση αρχίζει να δημιουργείται στην Κίνα η οποία μάλλον θα αποτελέσει πρόβλημα για τους Ευρωπαίους εάν συνεχιστεί ή επεκταθεί.

Advertisement
Advertisement

Η απόκτηση ενός ευρωπαϊκού -και ως έναν βαθμό και αμερικανικού- μοντέλου ήταν και παραμένει απόδειξη κοινωνικής καταξίωσης και επαγγελματικής επιτυχίας για τους Κινέζους.

Τόσο ο ασύγκριτα μεγαλύτερος αριθμός υποψήφιων αγοραστών όσο και η συγκεκριμένη νοοτροπία ήταν στοιχεία που έκαναν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτυχθούν πολύ σε όγκο παραγωγής αλλά και πωλήσεων.

Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται να αλλάζει τις συνήθειες των Κινέζων, όπως τις γνωρίζουμε ως τώρα.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι οι πολυάριθμες εγχώριες εταιρείες έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν και να προσφέρουν σύγχρονα αυτοκίνητα τα οποία διαθέτουν την αισθητική, την ευρυχωρία, τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που αυτοί επιθυμούν, έχει κάνει τους υποψήφιους αγοραστές να στρέφονται όλο και συχνότερα προς τα δικά τους μοντέλα, αντί των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους New York Times, πέρυσι περισσότερο από το 80% των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων που πουλήθηκαν στην Κίνα προέρχονταν από εγχώριους κατασκευαστές.

Advertisement

Το φαινόμενο αυτό καταγράφεται ήδη από τα στελέχη των ευρωπαϊκών εταιρειών οι οποίοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν έστω και εάν δεν το δηλώνουν ευθαρσώς, ακόμα.

Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης εάν το φαινόμενο συνεχιστεί, καθώς οι πωλήσεις της θα μειωθούν αναπόφευκτα δημιουργώντας προβλήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές
H Ευρώπη στηρίζει την… Κίνα στις πωλήσεις
Οι Κινέζοι κατακτούν τη Ρωσία!