Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποια μοντέλα θα ξεκινήσει η BYD στην Ευρώπη;

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποια μοντέλα θα ξεκινήσει η BYD στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Με ποια μοντέλα θα ξεκινήσει η BYD στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η κινεζική BYD πραγματοποίησε εκδήλωση στην οποία παρουσίασε το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιό της το οποίο φαντάζει φιλόδοξο άλλα έχει ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Η BYD, έχει ξεκινήσει ήδη να αντιπροσωπεύεται σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, τόσο με τα επαγγελματικά οχήματά της όσο και με τα επιβατικά της. Η αρχική προσέγγισή της στην αγορά αυτοκινήτου τής Γηραιάς Ηπείρου έγινε κυρίως σε αυτές της σκανδιναβικής χερσονήσου.

Έπειτα από τα πρώτα δείγματα που είχαν από την αντιμετώπιση των πελατών τους, τα στελέχη τής BYD αποφάσισαν να επεκταθούν περισσότερο στην Ευρώπη. Έτσι, ανακοίνωσαν το επιχειρηματικό σχέδιό τους, τα μοντέλα που θα διαθέτουν καθώς και τις ενδεικτικές τιμές πώλησής τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το βασικό μοντέλο της θα είναι το Atto 3 (φωτογραφία επάνω), ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV όχημα της κατηγορίας C. Η ενδεικτική τιμή πώλησής του θα ξεκινά από τα 38.000 ευρώ, η οποία είναι ανταγωνιστική συγκριτικά με την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών ή νοτιοκορεάτικων μοντέλων.

Φυσικά, η συγκεκριμένη τιμή είναι ενδεικτική και θα διαμορφώνεται από τους όποιους φόρους επιβάλλει κάθε χώρα στην οποία θα διατίθεται το Atto 3. Ωστόσο, μας δίνει ένα μέτρο σύγκρισης. Εκτός από αυτό, η BYD θα διαθέτει στην Ευρώπη και τα μεγαλύτερων διαστάσεων μοντέλα της τα οποία ονομάζονται Han και Tang, αντίστοιχα.

Advertisement

Το πρώτο (Han), είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan το οποίο θα έχει ενδεικτική τιμή πώλησης από τα 72.000 ευρώ. Το Tang, είναι το ηλεκτρικό SUV το οποίο επίσης θα έχει την ίδια ενδεικτική τιμή πώλησης (δηλαδή από τα 72.000 ευρώ). Και για αυτά ισχύει ότι η τελική τιμή τους θα διαμορφώνεται αναλόγως της φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει κάθε χώρα στην οποία η BYD θα διαθέτει τα συγκεκριμένα μοντέλα της.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από τα στελέχη της εταιρείας, έπειτα από την εισαγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων στην Ευρώπη, αναμένεται να ακολουθήσει και αυτή άλλων δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της τα οποία ονομάζονται Seagull και Dolphin. Αυτά είναι μικρότερα σε διαστάσεις και θα είναι πιο προσιτά αναφορικά με την τιμή πώλησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H κινεζική BYD έρχεται Ελλάδα
Για ποιον λόγο η BYD φοβίζει τους ανταγωνιστές της;
Τι σας θυμίζει το ηλεκτρικό κουπέ της BYD;

Advertisement