Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για ποιον λόγο η BYD φοβίζει τους ανταγωνιστές της;

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για ποιον λόγο η BYD φοβίζει τους ανταγωνιστές της;

ΝΕΑ

Για ποιον λόγο η BYD φοβίζει τους ανταγωνιστές της;

ΝΕΑ

Η κινεζική BYD αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια στην αγορά αυτοκινήτου. Πλέον, φαίνεται να απειλεί ουσιαστικά τις άλλες εταιρείες του κλάδου για πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Advertisement
Advertisement

Η BYD Auto Co., η ονομασία της οποίας προέρχεται από τα αρχικά της αγγλικής φράσης «Build Your Dreams», είναι μια σχετικά καινούργια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αλλά αναπτύχθηκε με γοργό ρυθμό στην αγορά της Κίνας.

Με την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης –και με δεδομένο ότι αποτελεί μέλος του επιχειρηματικού κολοσσού BYD Company– η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται και σε άλλες αγορές, προσπαθώντας να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Οι εγκαταστάσεις τής BYD Auto είναι μεγάλες και η παραγωγική δυνατότητά της αντιστοίχως αυξημένη. Αυτό το στοιχείο είναι που έχει αρχίσει να ανησυχεί τους λοιπούς κατασκευαστές, τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη.

Η εταιρεία διαθέτει στις τάξεις της τόσο Plug-in Hybrid μοντέλα όσο και αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Καθώς η ζήτηση γι’ αυτά είναι μεγάλη και η BYD έχει τη δυνατότητα να την καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και σε σύντομο χρόνο, αποτελεί απειλή για τις πωλήσεις των ανταγωνιστών της.

Advertisement

Πόσο μεγάλη είναι αυτή (απειλή); Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κινεζικό Τύπο, εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι ως το τέλος Αυγούστου, τρέχοντος έτους, θα καταφέρει να κατασκευάσει 300.000 οχήματα σε έναν μήνα! Εφόσον επιτευχθεί, ο αριθμός αυτός θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς δεν είναι σε θέση να την ανταγωνιστούν σε αυτόν τον ρυθμό κατασκευής οχημάτων, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης του μεγέθους κατασκευής, οι συνολικές περσινές ετήσιες πωλήσεις της BYD ήταν περίπου 641.000 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ίδια. Προς το παρόν, διαθέτει έξι εργοστάσια και δημιουργεί ακόμα τρία. Από αυτά τα καινούργια, τα δύο αναμένεται να είναι έτοιμα και να αρχίσουν να λειτουργούν ως το τέλος του 2022, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε έναν βασικό ρυθμό παραγωγής νέων οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BYD θα προμηθεύει την Tesla;
Πετρόπουλος: Το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στα Τρίκαλα
Νέο BYD Dolphin με τεχνολογία από την… Porsche