Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως κάνουν οι Κινέζοι πιο πλούσιους τους Αμερικάνους;

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως κάνουν οι Κινέζοι πιο πλούσιους τους Αμερικάνους;

ΝΕΑ

Πως κάνουν οι Κινέζοι πιο πλούσιους τους Αμερικάνους;

ΝΕΑ

Δείτε πως μπορείτε να αυξήσετε την περιουσία σας κατά 33 φορές επενδύοντας σε μία αυτοκινητοβιομηχανία. Και αυτή να μην είναι η Tesla.

Advertisement
Advertisement

H έλευση της ηλεκτροκίνησης δημιούργησε και τις προϋποθέσεις για σημαντικά κέρδη σε όσους είχαν προνοήσει να επενδύσουν στις νέες αυτές εταιρίες. Το παράδειγμα της Tesla είναι το πιο χαρακτηριστικό, με την αξία της εταιρίας να έχει εκτοξευθεί στα ύψη και τα κέρδη των μετόχων να είναι ασύλληπτα.

Το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και με την κινέζικη εταιρία BYD, η οποία αναδεικνύεται σιγά-σιγά ως το nexti big thing στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η BYD ήρθε πάλι στο προσκήνιο μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ότι ένας από τους βασικούς μετόχους της πούλησε το μερίδιό του. Δεν πρόκειται βέβαια για κάποιον τυχαίο, αλλά για έναν από τους πλουσιότερους Αμερικανούς, τον γνωστό Warren Buffet και την εταιρία του Berkshire Hathaway.

Advertisement
Advertisement

Oι πληροφορίες θέλουν τον Βuffet να πουλά τις μετοχές του που αντιστοιχούν σε 7,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αμερικάνος επιχειρηματίας κατάφερε να πολλαπλασιάσει επί 33 φορές τα χρήματά του, καθώς η αρχική επένδυση που είχε κάνει το 2008 ήταν μόλις 232 εκατ. δολάρια.

Advertisement

Η μετοχή της BYD πάντως, παρά τις διακυμάνσεις μετά τις πληροφορίες για την κίνηση του Buffet, σημειώνουν διαρκώς άνοδο τους τελευταίους μήνες, έχοντας κερδίσει πάνω από 100% από τον Μάρτιο, φθάνοντας στα 42 δολάρια τον Ιούνιο.

Πάντως, η κίνηση του Buffet πρέπει να έχει κάποια άλλα κίνητρα, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η BYD έχει πουλήσει 641.350 “καθαρά” αυτοκίνητα στην Κίνα για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ξεπερνώντας ακόμα και την Τesla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BYD θα προμηθεύει την Tesla;
Είναι πράγματι τόσο επαναστατική η νέα EV πλατφόρμα της BYD; (+video)
Νέο BYD Dolphin με τεχνολογία από την… Porsche