Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως έφθασε τους 720 PS ο V6 του Nissan GT-R50 by Italdesign; (+video)

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως έφθασε τους 720 PS ο V6 του Nissan GT-R50 by Italdesign; (+video)

ΝΕΑ

Πως έφθασε τους 720 PS ο V6 του Nissan GT-R50 by Italdesign; (+video)

ΝΕΑ

Η συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής Nissan GT-R50 με την υπογραφή της Italdesign είναι και η ισχυρότερη στην μακρόχρονη ιστορία του ιαπωνικού supercar καθώς ο κινητήρας της φθάνει τους 720 PS χάρη στην υιοθέτηση τεχνολογίας από τους αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Η πρεμιέρα του ξεχωριστού Nissan GT-R50 που έχει επιμεληθεί αισθητικά η Italdesign έγινε το 2019 όμως χρειάστηκαν δύο χρόνια ώστε να πατήσει στο δρόμο το πρώτο από τα 50 αντίτυπα που θα παραχθούν.

Φυσικά το πρώτο πράγμα που κεντρίζει την προσοχή αφορά την διαφορετική αισθητική της συγκεκριμένης έκδοσης η οποία αποδίδει την βασική φιλοσοφία του GT-R μέσα από το πρίσμα του ξεχωριστού σχεδιαστικού στυλ της διάσημης Italdesign. Μαζί με αυτό το εσωτερικό του GT-R50 έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων αλλά και δέρματος Alcantara υψηλής ποιότητας.

nissan gt-r50-by italdesign

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η πραγματική ουσία του GT-R50 – που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την αστρονομική τιμή του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην οποία πωλείται – έχει να κάνει με την απόδοση, τις δυνατότητες και την τεχνολογία που κρύβει. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι ο 3.8 V6 twin-turbo κινητήρας ο οποίος είναι ο ισχυρότερος που είχε ποτέ το GT-R φθάνοντας τους 720 PS και τα 780 Nm ροπής.

Η επίτευξη μιας τέτοιας απόδοσης έγινε δυνατή χάρη στην χρήση τεχνολογίας αλλά και εξαρτημάτων, όπως ο υπετροφοδότης, τα έμβολα, το σύστημα τροφοδοσίας, οι εκκεντροφόροι και πολλά ακόμα, που προέρχονται από το αγωνιστικό GT-R Nismo GT3.

nissan gt-r50-by italdesign

Advertisement

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την διαδικασία εξέλιξης του κινητήρα στο δυναμόμετρο που μεταξύ άλλων περιελάμβανε την εξομοίωση κίνησης του αυτοκινήτου στην πίστα, όπως στο διάσημο Nurburgring. Αντίστοιχη αναβάθμιση έχει γίνει στον άξονα μετάδοσης ώστε να αντέχει τις μεγαλύτερες καταπονήσεις λόγω αυξημένης ισχύος ενώ μεγαλύτερα είναι τα φρένα της Brembo και στην ανάρτηση έχουν τοποθετηθεί ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein. Σύμφωνα με την Nissan το GT-R50 είναι 0,8’’ ταχύτερο από το GT-R Nismo στην επιτάχυνση από στάση έως τα 200 km/h. Οι παραδόσεις των πρώτων μοντέλων αναμένονται στα μέσα της χρονιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τολμηρή φιλοσοφία του νέου Nissan Z (+video)
Nissan GT-R Special Edition (+video)
Nissan e-POWER: Ξεπέρασαν τα 500.000 οχήματα