Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το μαύρο Ford Sierra RS 500 τίναξε τη μπάνκα στον αέρα!

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό το μαύρο Ford Sierra RS 500 τίναξε τη μπάνκα στον αέρα!

ΝΕΑ

Αυτό το μαύρο Ford Sierra RS 500 τίναξε τη μπάνκα στον αέρα!

ΝΕΑ

Πριν λίγο καιρό, όταν προωθήθηκε για δημοπρασία το «σαν καινούργιο» Ford Sierra RS 500 Cosworth, περιμέναμε να «φτάσει ψηλά» αλλά σε καμία περίπτωση εκεί που τελικά έφτασε.

Advertisement
Advertisement

Το ότι θα ερχόταν η μέρα που το Sierra Cosworth, έστω και στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση RS 500, θα έφτανε τόσο ψηλά σε αξία, δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί.

Τα χιλιόμετρά του στο κοντέρ, είναι αναμφίβολα ελάχιστα. Το Ford Sierra Cosworth RS 500 του 1987, με 8.356 χιλιόμετρα και σε ανάλογα εξαιρετική κατάσταση μέσα και έξω, έκανε «μπαμ» από μακριά ότι θα καλοπουληθεί. Ούτε όμως και οι πλέον αισιόδοξοι «Fordάκηδες» δεν μπορούσαν να φανταστούν το πόσο ψηλά θα έφτανε η τιμή του για να αλλάξει χέρια.

Το προηγούμενο ποσό- ρεκόρ για Ford Sierra Cosworth, ήταν τα 153.200 ευρώ για ένα πολύ καλό δείγμα του μοντέλου και οι προβλέψεις στην προκειμένη περίπτωση, έκαναν λόγο για κάτι παραπάνω. Τελικά, το μαύρο και σε εξαιρετική κατάσταση Sierra, με τον δίλιτρο turbo κινητήρα της Cosworth που αποδίδει 225 ίππους, πουλήθηκε έναντι του ποσού των… 666.670 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι μια ακόμα απόδειξη πως τα πράγματα στις δημοπρασίες έχουν ξεφύγει, μια και όσο σπάνιο κι αν είναι ένα Ford Sierra RS 500 (παρήχθη σε 500 μονάδες), το να φτάσει να στοιχίζει χρήματα ανάλογα κάποιας Aston Martin ή ακόμα και περισσότερα από μια αντίστοιχης ηλικίας Ferrari, είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερη είδηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ οι 3 στις 10 παραβάσεις!
Ποιοι μπορούν να οδηγούν τα αγροτικά και διπλοκάμπινα ΦΙΧ;
Ποιος έχασε bonus 2 εκατομμυρίων ευρώ;