Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα μπορούμε να αγοράσουμε το Afeela των Honda και Sony;

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα μπορούμε να αγοράσουμε το Afeela των Honda και Sony;

ΝΕΑ

Θα μπορούμε να αγοράσουμε το Afeela των Honda και Sony;

ΝΕΑ

Στις αρχές Ιανουαρίου, τρέχοντος έτους, τα στελέχη τής Sony Honda Mobility ανακοίνωσαν την ίδρυση της Afeela, της εταιρείας που θα αναλάβει να εξελίξει και να κατασκευάσει το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της.

Advertisement
Advertisement

Όμως, ο αρχικός ενθουσιασμός γι’ αυτό αρχίζει να μειώνεται όσο ανακοινώνονται κάποιες λεπτομέρειες. Ο λόγος; Η ανακοίνωση από μέρους τής εταιρείας κάποιων στοιχείων που θα αφορούν στο αυτοκίνητο.

Όχι τόσο σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία και τις επιδόσεις του όσο στο ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο να το αποκτήσει κάποιος.

Επειδή ο «Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» , όπως λέμε, «αυτός» ήταν δυσδιάκριτος κατά την εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του πρωτότυπου Afeela, όπως ονομάστηκε τόσο αυτό όσο και η εταιρεία που θα το εξελίξει και θα το κατασκευάζει από το 2026.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα στελέχη της δεν έκαναν καμία αναφορά σε όγκο πωλήσεων, στον εμπορικό στόχο τους ή σε μια ένδειξη για την τιμή του. Το μόνο που ειπώθηκε από τον Yasuhide Mizuno, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Sony Honda Mobility, ήταν ότι το καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα είναι ένα όχημα με «υψηλή παρεχόμενη αξία» αντί για «πολυτελές».

Advertisement

Αφού πέρασαν κάποιες ημέρες από την παρουσίασή του στην Έκθεση CES, άρχισαν να δίνονται διευκρινήσεις εκ μέρους της εταιρείας γι’ αυτό. Μία από αυτές έχει να κάνει με τον κατά πόσο θα μπορεί να το αποκτήσει κάποιος που ενδιαφέρεται.

Advertisement

Από τη Sony παραδέχονται πλέον ξεκάθαρα ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς η τιμή αγοράς του θα είναι πολύ υψηλή και δεν θα είναι συμφέρον να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος το ποσό. Για τον λόγο αυτό σκέφτονται ήδη τη λύση να υπογράφει αυτός ένα πενταετές ή ακόμα και δεκαετές συμβόλαιο για τη χρήση του και κατόπιν να το αποκτήσει εάν το επιθυμεί.

Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή πώλησής του αναγκαστικά θα είναι πολύ υψηλή καθώς θα πρέπει να γίνει σχετική απόσβεση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής τού Afeela.

Advertisement

Εκτός αυτού, το όχημα θα αναβαθμίζεται διαρκώς σε όλη τη διάρκεια της «ζωής» του, γεγονός που δεν το καθιστά μεταχειρισμένο με την έννοια που έχουμε συνηθίσει να δίνουμε ως τώρα στα αυτοκίνητα, καθώς θα αναβαθμίζεται συνεχώς (μέσω της πρακτικής «over-the-air») και θα παραμένει διαρκώς επίκαιρο τεχνολογικά, ακόμα και μετά από μία δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το 125άρι Honda που κοστίζει κάτω από 3.000 ευρώ
Η Honda δεν δέχεται άλλες παραγγελίες για το Civic Type R
Επίσημο: Ανανέωση και περισσότεροι ίπποι για το Honda Jazz e:HEV