Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με «καρδιά» από Polestar 2 το σκάφος της Candela

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με «καρδιά» από Polestar 2 το σκάφος της Candela

ΝΕΑ

Με «καρδιά» από Polestar 2 το σκάφος της Candela

ΝΕΑ

Το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό σκάφος με υδροπτερύγιο έχει σύστημα κίνησης της Polestar.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar έχει γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την συνεργασία της με την Volvo και την παράλληλη πορεία τους στην ηλεκτροκίνηση υπό την ομπρέλα της Geely. Η σουηδική μάρκα ήδη έχει παρουσιάσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στην Ευρώπη τα οποία ανήκουν στην πολυτελή κατηγορία, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών σκαφών.

Η συνεργασία της με την Candela είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ηλεκτρικό σκάφος με τεχνολογία υδροπτερυγίου (hydrofoil) το οποίο θα χρησιμοποιεί σύστημα ηλεκτροκίνησης της Polestar. Το C-8 είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα του Polestar 2 και είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 40 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία είναι επίσης εντυπωσιακή καθώς μπορεί να διανύσει 57 ναυτικά μίλια (106 χιλιόμετρα) με μία φόρτιση, ενώ η μετάδοση είναι άμεση μέσω C-POD και ο χειρισμός των υδροπτερυγίων γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Η τιμή του σκάφους ξεκινάει από τα 33.000 ευρώ και είναι σαφώς πιο ακριβό από το αυτοκίνητο Polestar 2, ενώ είναι διαθέσιμο σε ακόμα δύο εκδόσεις, την T-Top και την Hardtop.

Advertisement

Το εντυπωσιακό στο Candela C-8 Polestar είναι ότι ήδη έχει πουλήσει 150 μονάδες και είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό σκάφος αυτής της κατηγορίας. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 69 kWh σε αντίθεση με την μεγαλύτερη μπαταρία των 78 kWh που φοράει το Polestar 2, ενώ η εταιρία αναφέρει ότι η κατανάλωση ενέργειας στο σκάφος έχει μειωθεί κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φουτουριστικό σχέδιο της Polestar με αναφορές στο Volvo 240
Το Polestar 3 προσέχει τον οδηγό του με μοναδικό τρόπο
Με τι θέλει να συγκρίνεται το Polestar 6;