Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουτουριστικό σχέδιο της Polestar με αναφορές στο Volvo 240

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουτουριστικό σχέδιο της Polestar με αναφορές στο Volvo 240

ΝΕΑ

Φουτουριστικό σχέδιο της Polestar με αναφορές στο Volvo 240

ΝΕΑ

Η Polestar σχεδίασε ένα ρετρό φουτουριστικό μοντέλο εμπνευσμένο από το θρυλικό Volvo 240.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια περίπτωση ανάλυσης σε πανεπιστημιακές κοινότητες, κυρίως για τον τρόπο και τον χρόνο που από ένας απλός βραχίωνας της Volvo κατάφερε να γίνει ένας πολύ σημαντικός παίχτης στη νέα εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Polestar έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες τεχνικές βάσεις προκειμένου να είναι πλήρως ανταγωνιστική, ενώ έχει να επιδείξει και μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ταυτότητα.

Τα περισσότερα μοντέλα της Polestar έχουν βασιστεί σχεδιαστικά στα αυτοκίνητα της Volvo, με την εταιρεία να έχει προσθέσει το στοιχείο του δυναμισμού. Θα μπορούσε σίγουρα η Polestar να δημιουργήσει κάτι πιο καινοτόμο και εντελώς «δικό της», αλλά μέχρι στιγμής αυτήν τη δουλειά την έχουν «αναλάβει» σχεδιαστές σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα ο Jordan Rubinstein-Towler.

Advertisement
Advertisement

O εκκεντρικός σχεδιαστής από την Αμερική αποφάσισε να δώσει κίνητρο στους ανθρώπους της Polestar σχεδιάζοντας το φουτουριστικό 4040 Design Concept. Το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό Volvo 240 Group A το οποίο πήρε μέρος σε αγώνες τουρισμού και ράλι τη δεκαετία του 1980. Το Polestar 4040 είναι αρκετά τετραγωνισμένο και στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα πάνελ σε μπλε και ασημί χρωματισμό.

Η απουσία κλασικών προβολέων είναι εντυπωσιακή και στη θέση τους υπάρχουν μόνο διακριτικά LED, ενώ το ύψος της οροφής είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Από τις πόρτες απουσιάζουν τα χερούλια, ενώ οι καθρέπτες έχουν στυλ φτερών έχοντας ενσωματωμένες κάμερες για να ενημερώνουν τον οδηγό για το τι συμβαίνει πίσω. Ο Rubinstein-Towler έχει σχεδιάσει παράλληλα και ένα 4040 station wagon το οποίο στο πίσω μέρος έχει διαχύτη δίνοντας μια ιδιαίτερη σπορ χροιά στο αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με τι θέλει να συγκρίνεται το Polestar 6;
Αυτό είναι το νέο Polestar 3
Οι μελωδίες των Polestar Spaces (+video)

Advertisement