Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με τι θέλει να συγκρίνεται το Polestar 6;

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τι θέλει να συγκρίνεται το Polestar 6;

Mobility

Με τι θέλει να συγκρίνεται το Polestar 6;

Mobility

Το ότι η Porsche 911 έχει γίνει σημείο αναφοράς αμέτρητες φορές, έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιωθεί από την Polestar που με το νέο της μοντέλο δείχνει να θέλει να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Advertisement
Advertisement

Η Polestar προσπαθεί παρουσιάζοντας πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα, θέλει να κερδίσει έδαφος στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Polestar 6, το νέο μοντέλο που προωθείται για παραγωγή από την Polestar, θα είναι το ηλεκτρικό αντίστοιχο της Porsche 911, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ιθύνοντες της Σουηδικής εταιρείας. Ο Διευθυντής Σχεδιασμού Προϊόντων της Polestar στην Αυστραλία, Edward Trinh, έκανε μια σειρά από σχόλια για το επερχόμενο Polestar 6 σε μια εκδήλωση στη Μελβούρνη.

Advertisement
Advertisement

«Το Polestar 6 για εμάς, θα συγκρίνεται με κάποια εκ των 911 ή Taycan αν προτιμάτε, σε ότι έχει να κάνει με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του και αυτά τα μοντέλα θεωρούμε πως είναι τα σημεία αναφοράς στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς των αυτοκινήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Trinh. Το νέο μοντέλο της Polestar, αν όλα πάνε βάσει του προγράμματος της εταιρείας, θα το δούμε στην πραγματική του υπόσταση, το 2026.

Είναι αναμφίβολα σημαντικό το ότι η Polestar «σημαδεύει» τόσο ψηλά σε ότι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά και τη δυναμική των μοντέλων της γενικότερα. Μένει όμως να το δούμε αυτό και στην πράξη. Από τις πληροφορίες που συνοδεύουν τις πρώτες εμφανίσεις του μοντέλου, ως πρωτότυπο με την ονομασία Polestar O2 (φωτογραφίες) προκύπτει πως η απόδοση ισχύος στην έκδοση παραγωγής θα φτάνει έως και τους 884 ίππους με μέγιστη τιμή ροπής τα 900 Nm.

Advertisement

Η πλατφόρμα του θα είναι κοινή με εκείνη του Polestar 5, πράγμα που σημαίνει πως εκτός από την τεχνολογία των 800 volt και τη μπαταρία των 115 kWh, θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από αλουμίνιο με μια ιδιαίτερη τεχνική συγκόλησης για τα τμήματά της. Σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του Polestar 6 που θα διαθέτει κιβώτιο 2 ταχυτήτων (όπως της Porsche), θα πρέπει να περιμένουμε επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Polestar πήρε δάνειο;
Οι μελωδίες των Polestar Spaces (+video)
H Porsche γιορτάζει τα «20 χρόνια Cayenne» με ρετρό προτάσεις

 

Advertisement