Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ένα τέτοιο τρακτέρ θα κλείνατε τους δρόμους; (video)

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ένα τέτοιο τρακτέρ θα κλείνατε τους δρόμους; (video)

ΝΕΑ

Με ένα τέτοιο τρακτέρ θα κλείνατε τους δρόμους; (video)

ΝΕΑ

Η Έκθεση Τεχνολογίας CES αποτελεί παρελθόν για το 2024. Παρόλα αυτά, ο Ιάπωνας κατασκευαστής τρακτερ παρουσίασε το νέο, καινοτόμο κόνσεπτ.

Advertisement
Advertisement

Ολα αλλάζουν σε όλους τους κλάδους και στον Αγροτικό!

Η τεχνολογία δίνει λύσεις και σίγουρα κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Ιδού λοιπόν το Agri! Ενα τρακτέρ που είναι βγαλμένο από το μέλλον. Κατασκευασμένο για να βγάζει δουλειά μόνο του σε μικρές εκτάσεις γης, αυτό το ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα ίσως αποτελέσει όχημα-ορόσημο στο μέλλον για τους αγρότες.

Η επόμενη γενιά του αγροτικού εξοπλισμού είναι εδώ και τη φέρνει η Kubota. Στόχος των Ιαπώνων είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης σε ένα. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό θα εξυπηρετήσει θεωρητικά το Agri.

Advertisement
Advertisement

Το τρακτέρ έχει έξι ανεξάρτητους μεταξύ τους ηλεκτροκινητήρες που το βοηθούν να κινείται σιωπηλά. Αυτόματα λοιπόν, ο αγρότης θα μπορεί να το θέτει σε λειτουργία και σε ώρες κοινής ησυχίας, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται οι σοδειές του.

Δυστυχώς, η Kubota δεν πληροφόρησε το ευρύ κοινό για τα νούμερα, αλλά ενημέρωσε πως η μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε λιγότερο από έξι λεπτά!

Advertisement

Το κόνσεπτ δεν αφορά απλά ένα αυτόνομο τρακτέρ, αλλά ένα «έξυπνο» τρακτέρ. Έχει αισθητήρα για την ανίχνευση εμποδίων και τεχνολογία για την αποφυγή τους. Η εταιρεία πληροφόρησε επίσης, πως θα μπορεί να ξεχωρίσει τη σοδειά από την πέτρα και τον άνθρωπο από το ζώο.

Advertisement

Μπορεί το Agri να είναι προς το παρόν απλά ένα κόνσεπτ, αλλά η Kubota έχει μεγαλεπήβολα σχέδια που έρχονται μαζί του. Θέλει να αυξήσει την παραγωγή και την αποδοτικότητα, μέσω αυτόματης συλλογής δεδομένων, παρακολούθησης από τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο και χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης σε προβλήματα που ίσως προκύψουν.

Το πόσο μπορεί να απέχει το Agri από το να γίνει μοντέλο παραγωγής είναι άγνωστο προς το παρόν. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι γεγονός κάποια στιγμή, διότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως θα λύσει τα χέρια πολλών αγροτών.

Τώρα σε ότι αφορά το ερώτημα του τίτλου, εφόσον στο μέλλον αποφασίσει κάποιος αγρότης να συμμετάσχει σε πιθανή κινητοποίηση με το συγκεκριμένο πανάκριβο τρακτέρ, σίγουρα το βάρος του θα βοηθούσε στο να μην μεταφερθεί εύκολα από κάποιο γερανό, αφού αναμένεται να είναι το τριπλάσιο ενός κλασικού τρακτέρ…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kubota X Tractor: Η χαρά του αγρότη!
Έρχονται οι νταλίκες χωρίς οδηγό
Η Κίνα, η αυτόνομη οδήγηση και το ορόσημο του 2035