Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kubota X Tractor: Η χαρά του αγρότη!

Ελλάδα 2:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kubota X Tractor: Η χαρά του αγρότη!

ΝΕΑ

Kubota X Tractor: Η χαρά του αγρότη!

ΝΕΑ

Αν μέχρι τώρα δεν το έχετε σκεφτεί, το μέλλον της αγροκαλλιέργειας προβλέπεται με χωράφια γεμάτα από ηλεκτρικά αυτόνομα τρακτέρ, τα οποία -με απίστευτη ησυχία- θα οργώνουν τις επιφάνειες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό υποστηρίζει και η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία αγροτικών οχημάτων, Kubota, η οποία γιορτάζει τα 130 χρόνια της, αποκαλύπτοντας ένα πρωτότυπο και “πανέξυπνο” τρακτέρ.

Το Kubota X Tractor concept παρουσιάστηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας, σκιαγραφώντας το μέλλον της αγροκαλλιέργειας. Ένα εντελώς αυτόνομο όχημα εξοπλίζεται με τεχνητή νοημοσύνη και έναν ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων-λιθίου, που μπορούν να φορτιστεί και ηλιακά. Στέλεχος υποστηρίζει ότι μία από τις πρώτες εταιρείες που φέρει ένα τέτοιο όχημα “φορτωμένο” με έξυπνες τεχνολογίες είναι η Kubota και στοχεύει νέους αγρότες.

Advertisement
Advertisement

Το έξυπνο τρακτέρ μπορεί να κινηθεί μόνο του σε κακοτράχαλα τερέν, χάρη στις ερπύστριες, ενώ μπορεί να αλλάζει το ύψος του αναλόγως με την περίσταση. Πιο συγκεκριμένα, μειώνει την απόσταση από το έδαφος για να χαμηλώσει το κέντρο βάρος και να κινείται με περισσότερη ασφάλεια. Από την άλλη, η απόσταση αυξάνεται για να προσπερνάει πάνω από τα σπαρτά και να μην τα τραυματίζει. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται επιτόπου.